Szombaton és vasárnap pályán a megyei labdarúgók

2018.07.31. 20:34

A kupaküzdelmekkel elkezdődik a szezon

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának versenybizottság a kiírásnak megfelelően megvizsgálta a határidőre beérkezett nevezéseket, és a 2018/2019. évi bajnokságokra az alábbiak szerint fogadta el.

Horváth László

Az első osztály csapatai: Baracs, Bicske, Enying, Ercsi Kinizsi, Főnix, Gárdony Agárdi Gyógyfürdő, Ikarus-Maroshegy, Kisláng-Telmex, Lajoskomárom, Martonvásár, Mezőfalva, Mór, Polgárdi, Sárbogárd, Sárosd Kronos Sport, Tordas. A tavalyi „létszámhiányos” szezont követően újra tizenhat csapattal rajtol a sorozat. Mivel a 2017/2018. évi bajnok, az Ikarus-Maroshegy gárdája elbukta az NB III-as osztályozót, így maradt a megyében. Az elmúlt bajnoksághoz képest tehát annyi változás lesz, hogy a meglévő tizennégy csapathoz csatlakozik a két másodosztály bajnoka, a Főnix és Kisláng-Telmex. Ezúttal több csapat is pályázik a bajnoki címre, a Bicske, a Mór, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő és az Ikarus-Maroshegy négyeshez csatlakozhat az újonc Főnix együttese is. Az átigazolási hírek alapján a Mezőfalva jobb szereplésre számíthat az augusztus 18–19-én induló bajnoki sorozatban, a Baracsra pedig ismét nehéz szezon vár, hiszen ezúttal már lesz két kieső is.

Kerekes Béla edző a magasban – a másodosztályba feljutó Perkáta akár itt is meglepetést okozhat Fotó: Horváth László

A másodosztály déli csoportjának tizenhat együttese: Aba-Sárvíz, Adony Bes­nyő-Iváncsa II, Előszállás, Káloz, LMSK, Nagykarácsony, Perkáta, Pusztaszabolcs, Ráckeresztúr, Sárbogárd II, Sárszentágota, Seregélyes, Szabadbattyán, Szabadegyháza, Vajta. Ebben a csoportban az erőviszonyok alapján nem várható nagy küzdelem a bajnoki címért. Amennyiben a Vajta úgy teljesít, mint tavasszal, akkor nem lesz vetélytársa, hiszen a Kisláng-Telmex feljutott, a nagy rivális Velence gárdája pedig az északi csoportba került. A körzetünkhöz tartozó együttesek a középmezőnybe várhatóak. A feljutók közül a Perkáta okozhat meglepetést. A kieséstől megmenekült LMSK együttese újabb nehéz évad elé néz.

A harmadosztály déli csoportja tizenkét együttessel rajtol: Alap, Cece, Dég, Dunaújvárosi Utánpótlás Futball Klub, Kisapostag, Kulcs, Lajoskomárom II, Mezőszilas, Nagylók, Nagyvenyim, Rác­almás, Zichyújfalu. Új csapatként indul a Dunaújvárosi Utánpótlás Futball Klub, és ide került a másodosztályból kiesett Rácalmás is, akik a hírek szerint komoly tervekkel vágnak neki a sorozatnak.

A bajnoki rajtra a Magyar Kupa és a Fejér Megyei Kupa küzdelmeivel hangolnak a csapatok. A 2018/2019. évi Magyar Kupa 1. fordulójában a következő párosításban lépnek pályára a körzetünkhöz tartozó gárdák: Sárosd–Baracs (augusztus 4., szombat 17 óra), Mezőfalva–Enying (augusztus 5., vasárnap 17 óra). A 2018/2019. évi Fejér Megyei Kupa 1. fordulójának körzetünket érintő mérkőzései: Rácalmás–Nagykarácsony (augusztus 4., szombat 17 óra), Kulcs–Perkáta, Nagyve­nyim –Előszállás, Kisapostag– Adony, Dunaújvárosi Utánpótlás Futball Klub– eregélyes (augusztus 5., vasárnap 17 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában