Ünnepeltek a feljutók

2018.05.23. 22:12

A Perkáta és az Előszállás is a megye II.-ben folytatja

A Perkáta szinte hibátlan teljesítménnyel első helyen zárta a Horfer Serleg megye III. osztály déli csoportját.

Horváth László

Az utolsó fordulóban már bajnokként léphetett pályára a Perkáta, amely hazai közönség előtt ünnepelhetett Fotó: HL/DH

A második helyen az Előszállás végzett, amely a legtöbb pontot gyűjtőként szintén egy osztállyal feljebb léphet ősszel. A dobogó harmadik fokára óriási hajrával a Nagyvenyim csapata ért oda.

Nem született meglepetés a Horfer Serleg megye III. osztály déli felnőttcsoport utolsó, 22. fordulójában. Szinte minden csapat megőrizte pozícióját, csak a Cece cserélt helyet a Lajoskomárom II-vel a lista 10–11. rubrikájában. Az élmezőnyben a Perkáta már az előző fordulóban győztesként ünnepelhetett. A hét végi, Nagylók elleni találkozó ­4–0-s eredménye már csak ráadás volt, így Perkátán hatalmas boldogsággal ünnepelhették a megyei II. osztályba való feljutást. Szintén a megye II.-ben vitézkedhet az Előszállás is, mivel a harmadosztályú csapatok közül a legtöbb pontot gyűjtőként örülhet a feljebb lépésnek. A Nagyvenyimnek az utolsó fordulóban nagyon kellett a három pont a dobogó harmadik fokához. A Kisapostag mindent megtett, hogy borsot törjön Horváth Csaba legénységének orra alá, de végül remek hajrával a második félidőben a Nagyvenyim 1–0-ról fordítani tudott 2–4-re. Joggal ünnepelhettek a meccs végén ők is! Az idény utolsó körének tudósításában a bajnokságot nyerő Perkátának szólnak a fanfárok!

 

Az utolsó fordulóban már bajnokként léphetett pályára a Perkáta, amely hazai közönség előtt ünnepelhetett Fotó: HL/DH

Perkáta–Nagylók 4–0 (2–0)

Perkáta: Kovács Á. – Reith – Tóth J. – Pintér – Tóh A. – Tanács – Gászler – Fazekas – Ferencz – Kis – Kántor. Cserék: Kovács R. – Bartók – Sőregi – Vászon – Galkó – Kovács K.

Nagylók: Varga R. – Faragó – Határ – Szekeres M. – Deák – Álland – Molnár – Szekeres Sz. – Kotroczó – Takács – Virág. Cserék: Varga J.

Gólszerzők: Tóth Attila 27. és 77., Pintér Károly 31., Sőregi Gergő 78. perc

Már az első félidőben két remek akcióval vezetéshez jutott a Perkáta. A második etap 77. percében szögletből beadott labdával nem bírtak a vendégvédők. A lehetőséget Tóth Attila használta ki. 3–0. Alig egy percre rá a középen kiugró Sőregi Gergő hosszú labdáját még hárítani tudta a vendégek kapusa, azonban a kirúgásnál figyelmetlenül újra Sőregihez passzolt. A perkátai futballista így a negyedik gólt beemelte a nagylóki hálóba. Sőregi ezzel beállította a találkozó végeredményét: 4–0.

A meccset követően a Perkáta joggal ünnepelhetett. Leszámítva az egy vereséget és egy döntetlent, szinte hiba nélkül teljesítette a 2017/2018-as idényt. A kupa és az érmek átvétele után Erdős Károly szakosztályvezetőt kértük értékelésre.

Az Előszállás legjobb másodikként jutott fel a megye II-be Fotó: HL/DH

– Másfél évvel ezelőtt mínusz hat ponttal a nulláról indult a Perkáta. Az átvételkor ez a csapat kilenc-tíz emberrel játszott, és tíz feletti gólokat kaptak meccsenként. Büszkék és boldogok vagyunk, mert a csapatépítés sikeres volt. A Perkáta ismét visszanyerte méltó helyét a Fejér megyei futballban. Köszönjük az embereknek a hitet, a kitartást! Hálásak vagyunk a bizalomért a község polgármesterének, Somogyi Balázsnak, valamint Vátkai Zoltánnak, a sportkör elnökének, és mellette mindenkinek, aki tett azért, hogy a Perkáta újra a régi fényében ragyoghasson! A folytatásban ugyanezeket a célokat tűztük ki, s nem elképzelhetetlen a dobogós helyek elérése sem – mondta el Erdős Károly szakosztályvezető.

Az Előszállás 2–1-re győzött Kulcson, így a feljutásnak örülhetett, sőt az előszállásiak adták a bajnokság gólkirályát is Reichardt Bálint László személyében, aki 30 gólt termelt az idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában