futsal

2018.05.15. 21:22

Meggyőző fölény

A futsal NB I középszakaszában hétfőn késő este idegenben aratott győzelmet a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese. Ezzel véglegesen eldőlt, hogy az „A” csoportot a második helyen zárják az újvárosiak, így a bronzéremért játszhatnak majd a „B” csoport második helyezettjével.

Gróf András

FTC Futsal-Fisher Klíma – Dunaferr-DUE-Renalpin 3–6 (0–5)

Vezette: Kovács Gábor, Borbás Bottyán Aurél (Márkus András).

FTC Futsal-Fisher Klíma: Tóth Gy. – Safar, Komáromi P., Karacs D., Andorka. Csere: Vámosi, Birinyi, Juhász T., Jenei K., Dénes M., Keresztury M., Bencze. Vezetőedző: Safar Iuliu Tony.

Dunaferr-DUE-Renalpin: Rigó – Németh P., Pál P., Fekete R., Hosszú Á. Csere: Cseresnyés, Horváth N., Schrancz L., Fridrich, Szeghy, Boldizsár, Varga Cs., Szabó T., Csányi D. Vezetőedző: Takó Csaba.

A csapat győzelméhez Hosszú Ádám (20) remek játékkal és egy góllal járult hozzá Fotó: archív

Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, de utána rövid idő alatt eldőlt a találkozó sorsa. A hetedik percben Szeghy Szabolcs átadását Varga Csaba közelről lőtte a hálóba (0–1). A középkezdést követően Rigó kapus bravúrja kellett, hogy ne egalizáljanak a hazaiak. A tizenegyedik percben az előző találat előkészítője feliratkozott a góllövők közé. Fekete Róbert passzát követően talált a kapuba (0–2). Egy perccel később Hosszú Ádám remek egyéni játékot követően növelte háromgólosra a vendégek előnyét (0–3). A tizennegyedik percben egy gyors kontra végén Fridrich Dávid volt eredményes (0–4). A szünet előtt három perccel egy látványos támadás végén Fekete Róbert is betalált (0–5). A fordulást követően a fővárosiak öt a négy elleni játékra váltottak, amelyben több helyzetet is kialakítottak, de a csereként pályára lépő Cseresnyés kaput remekül hárította ezeket. A félidő közepétől már kiegyenlített lett a játék, amelyben két gyors gól is esett. A harmincnegyedik percben Karacs Dániel szerzett szépít találatot (1–5). Ugyanebben a percben Fekete Róbert újabb góljával „helyre állt a rend” (1–6). A találkozó hajrájában inkább a vendégek akarata érvényesült. A harminchetedik percben Karacs Dániel faragott a hátrányon (2–6). A mérkőzés utolsó percében Andorka Kristóf állította be a végeredményt (3–6). A dunaújvárosiak az első félidőben mutatott gólerős játékuknak köszönhetően magabiztos győzelmet arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában