Endrész Klaudia sikere

2018.05.30. 19:29

Klaudia nagyot ugrott, egészen az Eb-ig repült Fehérváron pályán, itthon a baracsi lépcsősoron is edz

Hatalmas öröm beszámolni róla: a már többször is leírt dunaújvárosi atlétikában nagyszerű eredmény született. Természetesen két ember makacssága, elhivatottsága  eredményezte ezt a sikert. A nem létező dunaújvárosi atlétikában Házi Éva edző és tanítványa, Endrész Klaudia fantasztikus csúcsot ért el. Klaudia az országos ifjúsági diákolimpia szombati, győri döntőjében távolugrásban 625 cm-t ért el. Ezzel lett országos bajnok, és szerzett iskolájának, a Pannon Oktatási Központnak dicsőséget. Az iskola tornatermét is használja Klaudia.

Jankó Árpád

És hogy tudjuk, mit jelent ez az eredmény: az európai U18-as ranglistán jelenleg Endrész Klaudia vezet! Dunaújvárosi iskolája elismerésre méltóan támogatja a sportolást, s méltán büszke rájuk a pannonos közösség az újabb hatalmas siker után is.

– Klaudia a megyei versenyt is szépen vette, az ügyességi csapatbajnokságon is kiválóan versenyzett. És most az ötödik ugrásával érte el a 625-öt. A hatodik ugrásával, a 620-szal is országos csúcsot ért volna el – nyilatkozta a boldog szakember, Házi Éva edzőnő. Egyébként Klaudia minden második nap Székesfehérváron gyakorol. A többi napon pedig Dunaújvárosban próbál edzeni. Az iskola tornaterme, a lépcsőzések, kitalált mozgáselemek, azaz minden lehetőséget megragadnak arra, hogy formában legyenek a versenyeken. Amikor az edzőnőt kérdeztük tanítványáról, ő érthetően nem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel.

– Hihetetlen munkabírása van Klaudiának. Adottságai is nagyon jók. Alázatos a sport iránt. Rendkívül szorgalmas. Naponta edzés, másnaponként utazás, tanulás, de vállalja ezeket a terheket.

Endrész Klaudia számára az első helyezettek dobogós helyéről lenézve csodálatos a világ Fotó: POK

Kevés olyan boldog tizenhét éves lány éldegél hazánkban most, mint a dunaújvárosi Endrész Klaudia. Ő atléta, mégpedig kiváló távolugró, aki naponta edz, nem kíméli magát, és most mondhatja: végre kijött egy remek eredmény. A 625 centi pedig nagyszerű ifjúsági csúcs.

– Ez az eredmény azt jelenti, hogy kijutottam az Európa-bajnokságra. Mert már az 580 is Eb-szint. Eddig is tudtam, hogy egyszer megugrom ezt a távolságot, de most magam is meglepődtem, hogy sikerült. Ezt pedig a sok edzésnek és Éva néninek köszönhetem. Keményen dolgozunk, és bizony sok mindenről le kellett eddig is mondanom. De amikor fenn állok a dobogó tetején, azt az érzést nem lehet leírni, csodálatos pillanat. És ilyenkor belegondolok: mégis van értelme. Az Eb-n jó helyezést szeretnék elérni, mert azon lehet majd kvótát szerezni a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. Ezt céloztam meg – nyilatkozta.

A közeljövőben a válogatottal Szlovéniában versenyez. Következik majd az országos ifibajnokság és július elején Győrben az ifi-Eb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában