Így is remek volt a hangulat

2018.05.01. 08:30

Jótékonysági futásra várták az újvárosi futóközösséget

Immáron második alkalommal várták jótékonysági futásra a város és környék futóit szombaton délelőtt.

Sokan mozdultak egyszerre – remek hangulatban zajlott a bemelegítés is

Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint arról korábban beszámoltunk, annyira jól sikerült a novemberi futással egybekötött gyűjtés, hogy Lacza Tamás ötletgazda, szervező elhatározta, a tél eleji időpont minden évben ismétlődik majd, de idén tavasszal is megpróbálkozik, hogy megmozgassa az embereket az egészségük és egy jótékony cél érdekében. Szombaton délelőtt munkatársaink is lelátogattak az alsó Duna-parton felállított futóbázisra. A tavaly novemberi számok után tömegeket vártunk, ám ennek ellenére jóval kevesebben jöttek össze a tavaszi jótékonysági futóderbi felhívására.

– Az utóbbi pár napban egész végig csörgött a telefonom, nagyon sokan jelezték, hogy itt lesznek. Mindenkinek köszönöm, aki eljött és támogatta ezt a rendezvényt, bízom abban, hogy sikerül hagyományt teremtenünk – mondta el lapunknak a helyszínen Lacza Tamás főszervező a valóban frissítően ható bemelegítés alatt.

Sokan mozdultak egyszerre – remek hangulatban zajlott a bemelegítés is
Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A novemberi futáson is ott voltam, így természetes volt, hogy ide is eljövök. Ez nem egy verseny, tehát bárki csatlakozhat, aki egy jót kíván futni. Erre az eseményre én számos barátomat is elhívtam, hiszen jó körülmények között egy nagyon is méltányolandó célért kocoghatunk. Hajrá! – fogalmazott lapunknak az egyik résztvevő. A rendezvény bevétele ezúttal a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány tevékenységét segíti majd. A már megvásárolt eszközöket később ünnepélyes keretek között adják majd át. Tavaly novemberben kilométerenként 200 forinttal lehetett támogatni a nemes célt. Ez az alapelv maradt ugyan, de ha valaki még többel is szeretné támogatni a kezdeményezést, arra is van mód: a Jobb adni, mint kapni Egyesület számlaszámára (10918001-0000008456910007) küldhetnek pénzt. A szombati seregszemlén pólókat is lehetett vásárolni.

Lacza Tamás főszervező fogadja a résztvevőket
Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton délelőtt profi körülmények fogadták a futókat. A regisztráció után egy igazán mozgalmas bemelegítés várta a résztvevőket. A startjelet egy erőteljes pisztolylövés szolgáltatta, majd a lelkes mezőny – több tételben – elindult körözni az alsó Duna-part futópályáján. A családi szám, azaz két kilométeres táv befutójának tapsolhattunk először, majd érkeztek sorba a hosszabb távok versenyzői. A félmaratoni távon csak egy maroknyi csapat állt rajthoz, de ők is jó időt futottak a tavaszi-nyári kánikulában. Lacza Tamás és szervezőcsapata minden dicséretet megérdemel, hogy egy ilyen remek, baráti hangulatú versenyt összehoztak. A helyi futóközösség pedig egy újabb helyi eseménnyel gyarapodott. A már tervezett novemberi rendezvényükön bizonyára ismét megtelik majd a Városháza tér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában