tüzes viadal

2018.04.03. 20:56

Éremeső a medencés sárkányhajó-bajnokságon

A település termálfürdőjének beltéri medencéje ismét a sárkányhajósoké volt a közelmúltban, ahol egész nap nyolcvanegy összecsapásban, nyolc kategóriában adtak számot a csapatok a téli felkészülés eredményességéről.

Gróf András

A dunaújvárosi sárkányhajósok okkal lehettek büszkék szereplésükre Fotó: Dragon Steel SE

Ezúttal az indulók száma kevesebb volt, mint a megelőző versenyeken, de a viadal színvonala és a rendezés nem maradt el a korábbi eseményekétől. A medencés verseny lényege, hogy az győz, aki 2,5 métert eltolja a szemben lévő csapatot egy percen belül. A Dragon Steel Sportegyesület hét csapattal nevezett a viadalra. Profi vegyes (két csapattal), profi női és open (férfi), szabadidős open és vegyes csapatokkal indultak. A fiatal versenyzők a rácalmási kajak-kenusokkal általános iskolás open és mixben indultak a Duna menti Települések Alapítvány zászlaja alatt. A profi női csapat fölényes győzelmeket aratott, így veretlenül lett aranyérmes. A férfi (open) csapat is keményen odatette magát, ami végül bronzérmet eredményezett. Az általános iskolás csapat az iskolás open kategórián kívül vegyes kategóriában is remekelt, így két aranyérem büszke tulajdonosai lehetett. A további egységek is remekül küzdöttek.

A dunaújvárosi sárkányhajósok okkal lehettek büszkék szereplésükre Fotó: Dragon Steel SE

A jó hangulatú viadalon a következő versenyzők ültek a hajóba: Ábrahám Anna, Bíró Andrea, Bruzsik László, Csobaji Botond, Csobaji Előd, Csontos Zsolt, Fischer Péter, Gálné S. Éva, Harmath Dániel, Kátai Gábor, Kótai Ferenc, Kovács Benedek, Kupsza Gergő, Nagy Sándor, Nagy Zoltán, Pipa Károly, Poszpischil Bálint, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Szatmári Csaba, Szilvásy István, Szilvásy Nóra, Szulik Ferenc, Terebesi Áron, Tiringer Márk, Torják Viktor, Tóth Edit, Tóth Gergely, Varga Béla. A következő verseny április 28-án Baján lesz, ahol a hosszú távú magyar bajnokságot rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában