„Dühös vagyok”

2018.04.11. 20:35

Mestermérlegek, értékelés a Fradi-meccs után

Senki sem mondta ki, de a cinkos pillantások alapján szinte mindenki egy kötelező győzelmet szeretett volna beleszuggerálni a Dunaferr-DUE Renalpin FC játékosaiba, a Fradi-meccs megkezdése előtt. A győzelem helyett egy nagy csatát láthatott a közönség, ami után Takó Csabától, a hazai csapat vezetőedzőjétől a következőket hallottuk…

Balogh Tamás

– Mondhatjuk azt, hogy fáj, de inkább azt, hogy irtó dühös vagyok! Eddig azt mondtam, hogy ez a csapat, a miénk attól olyan erős, hogy mentálisan nagyon kemény játékosok alkotják, akik nagyon jól reagálják le az éles helyzeteket. Pontosan ebben vallottunk kudarcot, illetve nem tudtunk megbirkózni a saját problémáinkkal a mai este. Amikor a játékosok szenvednek a melegtől, meg attól, hogy nem megy a játék, akkor nincs más lehetőségük, mint kőkeményen beleállni a munkába, és vérrel, verejtékkel megnyerni a mérkőzést. És ez a dolog nem feltétlenül sikerült. Céljaink vannak, amiket el akarunk érni, ezért nincs és nem is lehet kifogás. Az egy szerencsétlen dolog, hogy egy ilyen mérkőzés után négy nappal jön egy másik, várhatóan hasonló hőfokú találkozó. Amennyiben szeretnénk megvalósítani az idény előtt kitűzött céljainkat, akkor nyernünk kell, nincs mese.

Kemény küzdelmet hozott az FTC elleni találkozó Fotó: ZsE

A Ferencváros trénere Safar Iuliu Toni így értékelt lapunknak a meccs után:

– Ez a mi arcunk, amit itt Dunaújvárosban megmutattunk. Azt szeretném, ha minden meccsünkön így küzdenénk. Akkor egy igazán jó csapattá válnánk, és akár a tabella elején is szerepelhetnénk. Mi egy fiatal együttes vagyunk, és talán ez lehet az oka, hogy a mérkőzések elején egy kicsit tompán és talán bátortalanul kezdünk, de a második félidőre belelendülünk. Jó játékosaink vannak, csak hinniük kell magukban. Remélem, hogy a folytatás már könnyebben megy, és ettől mindenkinek megjön az önbizalma. Az edzésmunkában semmi pluszt sem kell hozzáadni az eddigiekhez, csak azt a tudást be kell mutatni a meccseken is. Akkor jönnek majd az eredmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában