A győzelemre még várni kell

2018.04.22. 21:45

Kiélezett meccset hozott a HFL Fejér megyei derbije – fehérvári sikerrel

Sporttörténeti összecsapáson feszült egymásnak a magyar amerikai futball elit ligájának (HFL) két Fejér megyei bázisa a házigazda Dunaújváros Gorillaz és a Fehérvár Enthroners.

Szabó Szabolcs

Légiósok csatája a sporttörténeti találkozón, az első Fejér Bowlon

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Többszörösen is kiemelt találkára készültek a szomszédvárak vasárnap délután. Az egyik feszültségalapozó tényező volt, hogy két forduló után a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz, valamint a vendégségbe érkező Fehérvár Enth­roners is nulla győzelemmel és ezáltal nulla ponttal árválkodott a tabellán, így mindkét gárda számára illendő lett volna begyűjteni az első diadalt, ha komolyan gondolkodnak a rájátszásba jutást illetően. A másik rangadóalapozó szálat a két város hosszú évtizedek óta tartó sportos vetélkedése adta. A szakmabeliek hamar fel is címkézték a derbit, amely az ötletes Fejér Bowl nevet kapta.

Légiósok csatája a sporttörténeti találkozón, az első Fejér Bowlon
Fotós: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosiak a ­meccs előtt nagyon fogadkoztak, hogy végre a támadó alakzatok is összekapják magukat, és így begyűjthetik a már nagyon várt első győzelmet.

 

Remek tempóban és jó színvonalon kezdődött a találkozó – érezhetően egyik Fejér megyei alakulat sem igazán a védekezésre rendezkedett be. A végjáték azonban egy kicsivel a vendégeknek sikerült jobban, így 9–7-es vezetéssel a kék-fehérek vonulhattak némileg elégedettebben a nagyszünetre. A második játékrész aztán még inkább látványos, izgalmas, a közönséget lebilincselő játékot hozott.

Kemény párharcokat hozott a találkozó
Fotós: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A ponttermelést azonban az Enthroners végezte hatékonyabban, és a végjátékra 30–17-es már-már megnyugtató előnnyel fordulhatott. Kisebb csoda kellett volna már a Gorillák fordításához, és ennek megfelelően mindent meg is próbáltak az ezüsthátúak, az utolsó három perc feszült izgalmakat hozott, ám a siker ezúttal sem jött össze, 24–30-ra húzták be a Fe­jér Bowlt a székesfehérvá­riak. A forduló másik meccsén: Budapest Wolves–Budapest Cowbells 37–8.

Eredmény

Gorillaz – Enthroners 24–30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában