Motivált a csapat, nem akarnak az előző szezon hibájába esni

2018.04.03. 10:00

Szerdán este hazai pályán kezdi a bajnoki elődöntőt a DUE-Maarsk vízilabda-együttese

A női vízilabda-válogatott Európa Kupa hatos döntőbeli, illetve világliga-selejtezős szereplése után ismét a klubcsapatoké a főszerep a bajnokságban. A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese szerdán 19 órakor hazai pályán játssza az első elődöntőt a BVSC ellen.

Gallai Péter

Horváth Brigitta is nagyon elszánt, két mérkőzésből meg akarják nyerni a párharcot Fotó: archív

A húsvéti ünnepek alatt is az edzések kaptak főszerepet a dunaújvárosi lányok számára, ugyanis Mihók Attila minden napot kihasznált arra, hogy felkészüljenek az elődöntős csatára, amely az egyik fél második győzelméig tart. Persze, azért április elsején egy kis bolondozás is belefért: a csapat elbújt az öltözőben a vezetőedző elől, aki a megbeszélt időpontban senkit nem talált a medence partján – a lányok egy későbbre megbeszélt edzésidőpontot mondtak neki. Persze a tréning nem maradt el, de ebből is látszik, hogy felszabadult a hangulat.

Horváth Brigitta, aki négy klubtársával szintén szerepelt a válogatottal a spanyolországi fellépéseken, lapunknak először a nemzeti együttes szerepléséről beszélt pár szót. Az Európa Kupa hatodik helyet azért csalódásnak élte meg, hiszen döntőt akartak játszani, de azért nem szabad elfelejteni, hogy nálunk most zajlik a generációváltás, a fiatalok beépítése. A világligameccsen, ahol csak büntetőkkel kaptak ki a spanyoloktól, már sokkal jobb volt a játék.

– Lehet azt mondani, folyamatosan javult a formánk, de valóban még az építkezés fázisában tartunk. A múlt héten jöttünk haza, péntektől pedig napi két edzéssel elkezdtük a felkészülést a BVSC ellen, aznap kétkapuztunk a Fradi ellen is. Mondjuk, megszoktuk már, hogy ünnepnapokon is dolgozunk, úgyhogy mi a szabadnapokat írjuk piros betűvel. Vissza kell kicsit rázódni a saját taktikánkhoz, hogy ott folytassuk a játékot, ahol a Catania elleni Euroliga negyeddöntő visszavágón abbahagytuk, hiszen ledolgoztuk a háromgólos hátrányunkat Európa egyik sztárcsapata ellen, s csak büntetőkkel maradtunk alul. Erre pedig nem sokan fogadtak volna, hiszen Olaszországban nyerni nem olyan egyszerű. Sajnos az ötméteresekkel az utóbbi időben hadilábon állunk, hiszen legutóbb idehaza a Magyar Kupa döntőjében is így kaptunk ki az Újpesttől. Azonban abban bízunk, hogy szerdán erre nem fog sor kerülni, mert a rendes játékidőben győzünk, de ha mégis, akkor ebből már mi jövünk ki győztesen – fogalmazott.

Horváth Brigitta is nagyon elszánt, két mérkőzésből meg akarják nyerni a párharcot Fotó: archív

A válogatott játékos hozzátette, nyilván fájó volt így kikapni az Euroligában, de számára ez mégis pozitív töltetet hordoz, hiszen bebizonyították, most már képesek bárki ellen nyerni, nemzetközi szinten is. Horváth Brigitta szerint egyénileg is egyre jobban fejlődik a társaság, a Mihók Attila által bevezetett japán védekezést is folyamatosan építik. A BVSC ellen az utóbbi években rendre kiélezett csatákat vívott a dunaújvárosi csapat, tavaly pedig pont a fővárosiak állították meg a DUE-Maarsk alakulatát az elődöntőben, miután 2–1-re nyerték a párharcot. Tehát van miért visszavágni.

Ami a mostani szezon statisztikáját illeti: az alapszakaszban az őszi, hazai döntetlen után a decemberi Magyar Kupa elődöntőben 10–7-re sikerült legyőzni Petrovics Mátyás alakulatát, majd februárban az idegenbeli bajnokin is 11–9-re nyertek a dunaújvárosiak.

Horváth Brigitta azonban azt is elmondta, ugyan jól mutatnak ezek az eredmények, de azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni belőlük.

– Pont arról beszéltünk, hogy az előző szezonban is „végigvertük” őket az alapszakaszban, aztán meg az egyenes kieséses részben ők voltak a jobbak. Ebben a pár napban a fizikai erősítésre is rámegyünk, hogy ezen a téren is a BVSC fölé tudjunk kerekedni. Azért is szükség van ezekre a gyakorlásokra, mert a válogatottal meccs meccset követett, ott erre nem volt lehetőség. Nyilván nem szeretnénk kétszer ugyanabba a folyóba lépni, ezért nagyon motiváltak vagyunk, és két mérkőzésből szeretnénk letudni a párharcot, mert nagyon akarjuk ezt a döntőt. Szerencsére kapitányunk, Garda Krisztina, akinek az olaszok ellen eltörött az orra, speciális maszkban tud játszani, így a legerősebb kerettel tudunk kiállni. S persze nagyon várjuk a szurkolókat is, hiszen hazai pályán sokat számít az ő buzdításuk – zárta a beszélgetést a játékos.

A másik ágon az UVSE és a Ferencváros játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában