Győzelem a rájátszásban

2018.04.16. 20:10

Magabiztosan, végig tartotta az előnyét a Dunaferr

A férfiröplabda első osztály 5–8. helyért folyó rájátszásában vasárnap a Dunaferr Sport­egyesület csapata a Szolnoki RA gárdáját fogadta.

Gróf András

A fiatal újvárosi csapat az első technikai szünetben már 8–5-re vezetett Fotó: DH-archív/Zsedrovits Enikő

Dunaferr SE–Szolnoki RA

3:1 (20, –18, 25, 16)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Horváth Miklós, Farkas László.

Dunaferr SE: Flachner K., Bohnicsek, Iván B., Csizmadia, Matyiák, Móró, Hartyányi (liberó). Csere: Laczi, Hatvany Zs., Mihucz, Sárközi (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Szolnoki RA: Guzmics, Kholmann, Tamasi, Fülöp, Varga Z., Gönczi, Farkas (liberó). Csere: Bíró B., Szabó P. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

A fiatal újvárosi csapat az első technikai szünetben már 8–5-re
vezetett Fotó: DH-archív/Zsedrovits Enikő

A hazaiak összeállításából ezúttal sérülés miatt hiányzott Tomanóczy Bálint és Iván Gergő. Ez nem zavarta a társaságot, hiszen az első technikai szünetben 8–5-re vezettek. A folytatásban tovább nőtt az újvárosiak előnye, de a játszma közepén a szolnokiak felzárkóztak két pont különbségre. Időkérést követően azonban sikerült rendezni a sorokat, ami biztos vezetést eredményezett. A második szettet jobban kezdték a vendégek, és az eredményes nyitásoknak köszönhetően ötpontos előnyre tettek szert. A hajrában ezt tovább növelve magabiztos teljesítménnyel egyenlítettek. A harmadik játékrész elején a hazaiak domináltak, de egy vitatott játékvezetői ítélet megzavarta a fiatal újvárosi csapatot, aminek következtében 15–15-re egyenlítettek a szolnokiak. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hajrá Tomanóczy Tibor tanítványainak sikerült jobban, így ismét előnyhöz jutottak. A negyedik játszma elején is kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők. 10–10 után azonban magához ragadta az irányítást a hazai együttes, és Bohnicsek Szilveszter vezérletével sikerült is hatpontos előnyt szerezni. Ez annyira megtörte a vendégeket, hogy ettől kezdve nem volt kérdéses a győztes kiléte. Az utolsó pontot Flachner Kornél remek sánca jelentette. Ezzel a Dunaferr megszerezte első győzelmét a rájátszásban. A bajnokságban most a magyar junior válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt szünet lesz. A dunaújvárosi gárda a következő mérkőzését május 1-jén hazai környezetben játssza a MAFC-BME ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában