torna

2018.03.28. 19:58

Pénteken duplaszaltók a levegőben

Pénteken 11.45 órától várhatóan fiúk és lányok tucatnyian röpködnek majd a tornacsarnok légterében.

Jankó Árpád

Ekkor rendezik meg a gumiasztalosok számára a Dunaferr Kupát, amelyen minden magyar gumiasztalos egyesület elindul. Sajnos nincsenek sokan. Összesen az országban hat egyesület foglalkoztat gumiasztalosokat: a Pattanj SE, a Főnix SE, az UTE, a VTC (Veszprém), Nyíregyháza és a Dunaferr SE.

– A tavalyi öt klubhoz idén új egyesület kapcsolódott, a Nyíregyháza – adott tájékoztatást Halász Tibor dunaújvárosi edző, aki a Magyar Torna Szövetség gumiasztalos szakágvezetője is. – De hát ilyenek a lehetőségeink. Megfelelő, legalább nyolc méter magasságú teremre van szükség, egy gumiasztal két-három millió forintba kerül, de ez egyszeri kiadás, és a szövetség anyagi támogatása is szerény. Pedig a gumiasztal nagyon hasznos szer a hagyományos tornával foglalkozóknak is. Abban reménykedem, hogy egyre több klub indít majd gumiasztal-ágazatot, hiszen világbajnokságon, olimpián, Európa-bajnokságon is szerepelhetünk – nyilatkozta.

A Dunaferr Kupa országos verseny hazai esélyekkel Fotó:Zs.E

Összegezve: a gumiasztaltorna egy kissé mostohagyerek. S hogy ez ne így legyen, a tornával foglalkozó klubok és a szövetség is tehetne. Talán az angol példa is lehetne ragadós. Úgyanis ott sok klub az érdeklődők számára hobbiból nyitott gumiasztal­csarnokot, és az ügyesek később már profi sportolók, gumiasztaltornászok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában