kisebb létszámmal az erőpróbán

2018.03.20. 20:50

Számos remek eredménnyel tért haza a Sárvár Kupáról a Hikari

Március 17-én, szombaton rendezték meg a XVII. Sárvár Kupa elnevezésű versenyt. Az eseményre 22 egyesület 151 versenyzőt, 309 nevezéssel delegált, hogy eldöntsék a helyezések sorrendjét. A Makita-Hikari Dojo kilenc versenyzővel utazott el a versenyre.

duol.hu

Dicsőségtabló. Szép eredményekkel zárták a tornát a Hikari fiatal versenyzői Fotók: DH

Sajnos, több versenyző betegség miatt nem tudott a csapattal tartani, így most is kisebb létszámmal tudtunk erőpróbát tenni. A kisebb korosztályokban sajnos, továbbra is az „építkezés” időszakát éljük át, igen hullámzó a teljesítmény, de vannak biztató jelek, hogy jó úton haladunk. Erőnlétileg, és a szabad kumite terén azonban még van mit tenni. Kovács Máté és Szlávik Bence továbbra is vezetik a kadet korosztályban a mezőnyt, biztosították elsőségüket és igen kedvezők az előjelek a junior korosztályba való beépülésüket illetően.

Dicsőségtabló. Szép eredményekkel zárták a tornát a Hikari fiatal versenyzői Fotók: DH

Ők kondicionálisan rendben vannak, náluk inkább a taktika csiszolásával lesz tenni­való. Szlávik Bence és Kovács Bence (az egyik betegség miatt hiányzó versenyzőnk) várhatóan biztos tagja a Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjának, így résztvevők az április 7-i, Szerbiában rendezendő JKA junior, senior karate Eb-n. Az erre való felkészülés utolsó időszaka következik, remélve a megfelelő szintre kerülésüket. A Sárvár Kupán Németh Kitti versenybíróként volt jelen és most először lehetőséget kapott a szabad kumite versenyek vezetésére is a kisebb korosztályokban.

A családi foglalkozások is egyre népszerűbbek

– Jómagam a verseny főbírója voltam a szövetség felkérésére. A munka folytatódik, keressük az újabb lehetőségeket, a frissítést úgy, hogy közben a „karate – do” tradicionális értékei megmaradjanak. A feladat nem egyszerű, de megyünk tovább. Folytatódnak a 2017 decemberében elindított „Anyukám, apukám az edzőm” csoport foglalkozásai, amelyet eddig már közel 20 kis ovis próbált ki több alkalommal szüleivel együtt, és folyamatos az érdeklődés. Igen jó hangulatúak az edzések, és egyre komolyabb feladatokat is el tudnak végezni. – mondta el lapunknak a Hikari vezetője Schneider László klubelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában