futsal értékelő

2018.02.05. 19:56

Így nem lehet rangadót nyerni

Ismert tényre adott újabb bizonyítékot a Swietelsky Haladás–Dunaferr DUE Renalpin FC 7–1 (1–0)-ra végződött futsal mérkőzés a legutóbbi fordulóban. Ez az eredmény is jelzi, még olyan kemény elszántsággal sem lehet a jelentős létszámfölényt kiegyenlíteni. Márpedig a hazaiak fölényes győzelmét alapvetően ez okozta. Takó Csabával, az újvárosi csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

Balogh Tamás

Takó Csaba, az újvárosiak vezetőedőzje Fotó: BAT

A szoros első félidő után a másodikra összeomlott a csapat?

– Én nem így élem meg ezt a dolgot. A „tartható első fél­időt” jobbnak láttam. Azt gondolom, ha a helyzeteinket berúgjuk, akkor még akár a vezetést is megszerezhettük volna. Nagy szerencse esetén akár gólokkal is. A hihetetlenül rossz második félidei rajt után – negyven másodperc alatt két gólt kaptunk – sikerült betalálnunk. Azt követően is voltak ziccereink és kapufáink, így újabb találataink is születhettek volna. Amennyiben ezekből egy-kettő bemegy, egészen másként alakulhatott volna a mérkőzés. Amikor valaki ránéz az eredményre, azt mondhatja, hogy jól megsoroztak bennünket, és ez egy sima mérkőzés volt. Úgy érzem, a gólkülönbség egyáltalán nem tükrözi híven a játék képét. Sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, mint amit ez a 7–1 mutat.

Miért kért időt már az első félidő közepén?

– Mivel nagyon kevesen voltunk, úgy volt felépítve a mérkőzés, hogy a pihenés szempontjából is időt kell kérni. Abban az időszakban elég nagy iramot diktáltak a hazaiak, és túl sűrűn kellett volna cserélnünk, amit egészen egyszerűen nem tudtunk volna megoldani. Öt-hat hadra fogható játékossal tettük a dolgunkat. Ezért kértem időt, és léptem meg az 5–4-es játékot. Úgy gondolom, hogy működött, mert ziccerünk is volt belőle. Nem a játékkal vagyok elégedetlen, hanem a koncentrációval és a helyzetkihasználással. Mellette a mérkőzés egyes szakaszaiban indokolatlanul hitehagyottá váltunk, ami ennél a játéknál, kétgólos hátránynál nem teljesen jogos.

Takó Csaba, az újvárosiak vezetőedőzje
Fotó: BAT

A hajrában bemutatott játékszisztéma hozta azt, amit elvárt tőle?

– A helyzetekig működött. Valamiért most be voltunk oltva gólok ellen. Ez jelzi azt, hogy ez a játék igazságot szolgáltat. Még több munkát kell beletennünk az edzéseken, a meccsek előtt és közben is.

Reményei szerint mikor gyógyulnak fel a sérültek?

– Remélhetőleg Reveland kapus a következő mérkőzésre, ami hétfőn hazai pályán az Aramis ellen lesz, már készen áll. Horváth Norbert lába aggasztó. Szombathelyen már vártuk a pályára lépését, de a bemelegítésnél kiderült, hogy nem tud játszani. Újabb kezelés vár rá, és bízom benne, hogy ez nem lesz egy hosszadalmas sérülés. Később majd csatlakozik Fridrich és Szeghy is, akkor szépen kiegyenesedünk. Mindettől függetlenül, alaphelyzetben a sikeres szerepléshez ettől sokkal több munkára van szükség, amit az egészséges játékosoknak kell hozzátenni. Ezt követően pedig a visszatérőknek is fel kell venni az ő terhelésüket. Továbbra is hiszek abban, ez egy jó csapat és alkalmasak vagyunk arra, hogy komolyabb céljaink legyenek. Jelen helyzetünkben és az állapotunkra ez még nem igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában