A helyezésük eléggé csalóka

2018.02.16. 21:56

Zubai Gábor híve a kreativitásnak

Vasárnap 15 órakor lép pályára idehaza az NB II Dél-nyugat csoportjában játszó Duna-Pent női kézilabdacsapata. A dunaújvárosiak jelenleg a kilencedik helyen állnak négy győzelemmel és hat vereséggel.

Jankó Árpád

A vasárnapi rajtmérkőzésen itthon fogadják a hetedik helyen álló Hévíz csapatát, amelyet ősszel is sikerült legyőzni. Majd ezt követően a Dunaújvárosi Akadémia első helyen álló U21-es gárdájával mérkőz­nek meg. A vasárnapi bemutatkozó találkozón győzelmet remél Zubai Gábor, a csapat szakvezetője, a DKKA ellen pedig tisztes helytállás a cél. A csapat edzője mindenképpen előrelépést vár pontszámban is, no meg a csapat játékát illetően is.

– A felkészülés jól sikerült, kisebb-nagyobb sérülésekkel, betegségekkel. Megszereztük a fizikai állóképességet, de szokásomnak megfelelően sok edzőmérkőzést is sikerült megszervezni, vagyis az erőfejlesztést hat edzőmeccsen, játékkal, a labdával kellett végrehajtani. Mégpedig igyekeztünk erős együttesekkel játszani a felkészülés idején. A keretünk készen áll a vasárnapi rajtra. Egyetlen kézilabdázót igazoltunk, Borbás Dzsenifer szélső jött hozzánk a Dunaújvárosi Akadémia csapatából. A helyezésünk, a kilencedik hely eléggé csalóka, mert ha az erős NB I-es ifjúsági csapatokat leszámítjuk, akkor csak a Pécstől, a Balatonboglártól kaptunk ki, a többiekkel partiban voltunk. Kétségtelen, erős a mi csoportunk.

Tudjuk, hogy már az alapozáskor is a játék híve, ennek megfelelően mi fogja jellemezni a Duna-Pent kézilabdáját?

– Sokat gyakoroljuk a páros és a hármas kapcsolatokat a játékban. Tehát szeretném, ha a csapatrészek éreznék a fontos elemeket a gyors játékban, és azt begyakorolják. Mindenképpen a csapatjátékban kell előrelépnünk, s ahogy azt látom, van is fejlődés. Például: mivel gyors szélsőink vannak, egy erős hatos fal védekezését követően a gyors indításokat kell majd kihasználni. Az is az elveim közé tartozik, hogy híve vagyok a kreativitásnak. Tehát megengedem, sőt örülök annak, ha a játékos rögtönöz, bátran kezdeményez, keresi a váratlan, új megoldásokat, mert ez nagyon jól is elsülhet a párharcokban, és sok sikerélményt is okozhat.

Nyilván a tavaszi szezonban szeretnének majd a kilencedik helyről előrébb jutni…

– Erre van is esélyünk, mert a bajnokság második szakaszában jóval több mérkőzést játszunk idehaza, mint idegenben. És abban is hiszek, hogy az alapozásunk meghozza majd a bajnoki mérkőzéseken a sikert. Most pedig egy eredményes premierre készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában