Disznót győztek

2018.01.16. 17:30

Ezúttal nehézsúlyú ellenfelet győztek le az Acélbikák

A jégkorong Erste Liga alapszakasza a Dunaújvárosi Acélbikák számára vasárnap este befejeződött.

Agárdy Csaba

A fotó előterében az „áldozat”, akit körbeállnak a vesztét okozók. Disznót vágtak tegnap a Dunaújvárosi Acélbikák

Fotó: Zsedrovits Enikő

A felsőház küzdelme tíz nap múlva kezdődik, ezért hétfőn egy kis kikapcsolódásra volt lehetőségük a dunaújvárosi hokisoknak. Disznót győztek.

Korán keltek hétfőn a dunaújvárosi jégkorongozók. Reggel hatkor már az egyik Duna- parti szabadidőparkban találkoztak, hogy véget vessenek egy szép reményű pályafutásnak, egy életútnak. Az Acélbikáknak ezúttal kimondottan nehézsúlyú ellenfél jutott, a rivális 198 kilogrammot nyomott. De, ahogy mondani szokták: sok lúd disznót győz. Ezúttal is így történt, nyertek a „ludak”. Az áldozat pedig egy tényleges disznó volt, ugyanis a DAB jégkorongozói tegnap tartották meg a szokásos disznótorukat. A hangulatra – mint mindig – ezúttal sem lehetett panasz. A játékosok hol a húsokat dolgozták fel, hol anekdotáztak, hol koccintottak egyet. (Ezúttal engedélyezett volt egy-két kupica pálinka leküzdése, bár fel-feltűnt néhány amatőr kólafogyasztó is.)

Az eseményen természetesen ott volt Azari Zsolt klubelnök is, akit arra kértünk, röviden értékelje a vasárnap befejeződött bajnoki alapszakaszt.

A fotó előterében az „áldozat”, akit körbeállnak a vesztét okozók. Disznót vágtak tegnap a Dunaújvárosi Acélbikák
Fotós: Zsedrovits Enikő

- Minimális célunk a bajnokság előtt az volt, hogy a tavalyi szereplésünket, amikor ötödikek lettünk, megismételjük, de bíztunk abban, hogy sikerül előrébb lépni. Tudtuk, ehhez kell egy jó edző. Viszont a költségvetésünk nem engedi meg, hogy rutinos, már bizonyított szakembert szerződtessünk. Ezért esett a választásunk a fiatal cseh trénerre, David Musialra. Hamar kiderült, nem jó döntést hoztunk nyáron, ezért váltottunk, érkezett a szintén fiatal kanadai Jason Morgan, és vele elindultunk felfelé a tabellán.

A két edző miben különbözött ennyire egymástól?

- Morgan hitelesebb a játékosok előtt, jobban bíznak benne, ezért jobban rá tudja venni a fiúkat a megfelelő munkára, mint Musial. Ez is bizonyítja, milyen nehéz edzőt választani.

Morgannal elkezdett szárnyalni a csapat, tizenegy meccset nyertek zsinórban. Erre azért talán ön sem számított.

- Ez igaz, számomra is meglepő volt, ahogy meneteltünk. Morgan jó edző, és megfelel ennek a csapatnak. Szerintem, ha a taktikai fegyelem terén előrelépünk, bármit elérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában