Egyre jobb feltételek

2018.01.18. 10:30

Folyamatosan épül a Dunai Ökölvívó SE, az eredmények is jönnek

Egy egyesületi vezető általában a háttérben munkálkodik, a mérkőzéseken pedig erősen szurkol versenyzőinek.

Gallai Péter

Sulák András (j) szakmai vezető és segítője, Kocsis Tamás a novemberi gálán

Fotó: Ady Géza

Ám ha maga is belekóstol az adott sportágba, biztosan más szemmel figyeli az eseményeket. Ilyen Mádai Balázs, a Dunai Ökölvívó SE elnöke, aki hobbiszinten maga is kesztyűt szokott húzni.

Bővülő létszám, egyre jobb eredmények, készülő új bázis, rangos gálák Dunaújvárosban – röviden így lehet összefoglalni a DÖSE utóbbi időszakát. Legutóbb novemberben hoztak tető alá egy olyan gálát, amelyen a hazai bokszolók külföldi riválisokkal mérkőzhettek meg, így román, szlovák ellenfelekkel. Rajtuk kívül a magyar válogatott is ringbe lépett a bosnyák nemzeti együttes ellen. Azaz Dunaújváros egyre inkább felkerül az ökölvívás térképére. A DÖSE elnöke, Mádai Balázs fontosnak tartotta kiemelni, hogy az eseményt a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve hozták tető alá. – A gála keretében rendezett Dunai Ökölvívó Kupa már a második volt a sorban. Az első arról szólt, hogy a fiataljaink megmutassák magukat, hiszen mi 2016-ban elsősorban az utánpótlásképzésben voltunk jelen. 2017-ben, hogy a közönségnek is kedvezzünk, próbáltunk rangos felnőttmérkőzéseket is betenni a programba. A kiválasztott DÖSE-versenyzők számára egy ilyen fellépés örök emlék hazai közönség előtt, a többieknek pedig hatalmas motiváció lehet a későbbiekben. Arról nem is beszélve, hogy a klubnak is nagy promóció – mondta.

Az elnök hozzátette, nyilván egyrészt önös érdek is vezette őket, hogy ilyen nagy nyilvánosságot kapó eseményt, amit az országos sportcsatorna is közvetített, sikerüljön Dunaújvárosba hozni. Ugyanis szeretnének minél több gyereket megnyerni a sportágnak, hogy minél komolyabb bázisból építkezhessenek. Mádai Balázs mosolyogva válaszolt arra a kérdésre, egy klubvezető számára mennyire fontos tudnia, mik történnek a szorítóban.

Sulák András (j) szakmai vezető és segítője, Kocsis Tamás a novemberi gálán
Fotós: Ady Géza

- Nem árt, ha egy sportban járatos ember menedzsel egy klubot, de elsősorban itt a menedzselésről van szó. Egy egyesület irányítása nagyban hasonlít egy cég vezetéséhez, ahol elsősorban ilyen szemléletre van szükség. Nyilván meg kell találnunk a támogatókat, a kapcsolatokat, s persze a szövetséggel a hangot. S fontos az önkormányzat támogatása is, amit tavaly kaptunk. De a kérdésre válaszolva, magam is évek óta lejárok az edzőterembe, lelkes amatőrként. Annyiban nagyon jó, hogy magam is kesztyűt húzok, mert így próbálom „belülről” is nézni egy-egy mérkőzés alakulását, de ezt semmiképpen nem mondanám szakmai felügyeletnek. Tehát maradok a menedzselési munkánál, a teljes szakmai irányítást pedig Sulák András végzi, akinek csak köszönettel tartozunk. Szóval, nem török az ő babérjaira.

Mádai Balázs hozzátette, a DÖSE versenyzői már országos szinten is szállítják az eredményeket, például van diákolimpiai bajnokuk, megnyerték az olimpiai reménységek tornáját, több érmet hoztak korosztályos magyar bajnokságról, illetve válogatott kerettagjaik is vannak. Sőt, nemzetközi sikerrel is büszkélkedhetnek, Írországban a legrangosabb korosztályos tornáról ezüstéremmel jöttek haza. E mögött pedig óriási szakmai felkészítés van, ami Sulák András érdeme. Neki szívügye az ökölvívás, jó értelemben vett fanatikus, s nem mellesleg él-hal a gyerekekért, akik imádják őt.

- Nagyon szerencsésnek tartom a felállást, hiszen én az elnökségi tagokkal, Hosszú Jánossal és Bánkuti Zsolttal próbálom a klubot minél előrébb vinni, mind gazdaságilag, mind infrastrukturálisan, ő pedig melléteszi a sporteredményeket. Ez egy nagyon jó csillagállás. Az, hogy a radari sporttelepen épül az új otthonunk, eddig el nem képzelt lehetőségeket nyújt nekünk, országosan is egyedülálló hátteret. Amennyiben erre nagylétszámú bázist tudunk építeni, akkor elértük a célunkat, mert ez a fő törekvésünk. Fontos azt is megjegyezni, hogy a szülők és a fiatalok is tudják, ez a sportág nem a nyers erőszakról szól. Ezzel szemben nagyon komoly és sokrétű mozgáskultúrát, óriási taktikai, szellemi küzdelmet is jelent, ami fizikálisan és fejben is nagy próbatétel. Úgy gondolom, ha erre ráéreznek új tanítványaink, akkor még szebb és komolyabb eredményekkel tudunk büszkélkedni – zárta gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában