DAB vs. Titánok

2018.01.05. 21:27

Öt dunaújvárosi gól, tömegbunyó a végén

A Dunaújvárosi Acélbikák két, gól nélküli harmad után 5-2-es győzelmet arattak tegnap este az Erste Ligában. A szenvedő fél a Fehérvári Titánok volt.

Agárdy Csaba

Az utolsó harmadban végig paprikás volt a hangulat, a meccs végére maradt is egy pici tömegbunyó. A fehérváriak a végén elkövettek egy olyan sportszerűtlenséget, amit a világ minden hokipályáján elítélnek. Csak két, fehérvári játékos ment oda a meccsek befejezése után szokásos kézfogáshoz, a győztes csapatnak gratulálni

Fotó: Pesti Tamás

Igaz, a Dunaújvárosi Acélbikák tegnap este Székesfehérváron „csak” a Fehérvár AV 19 farmcsapatával, a Fehérvári Titánokkal játszott, de a meccs most ténylegesen is megyei rangadót jelentett. Ugyanis mindkét csapat remek formában jégkorongozott az elmúlt hetekben, a dunaújvárosiak a tabella harmadik helyére jöttek fel, a Titánok pedig az utóbbi fordulókban a második MAC-ot és a negyedik Újpestet is legyőzték, sőt, december 22-én Dunaújvárosban is nyertek (3-5).

A mérkőzés iránt nagy volt az érdeklődés, Dunaújvárosból szurkolói busz is indult, amire már rég volt példa. Az is jó hírnek számított az Acélbikák öltözőjében, hogy a hosszú ideje sérült válogatott védő, Mestyán István visszatért a csapatba.

Ahogy az utóbbi időben szokás, a két együttes egyből egymásnak esett. Az első nagyob helyzet a hazaiak előtt adódott, de Duschek a helyén volt.

A nyitó harmadban jobbára a DAB irányított, több helyzete is volt, mint a fehérváriaknak, kétszer emberelőnyben is játszhatott, de gólt nem sikerült szereznie (0-0).

A második húsz percben sem lehetett panasz az iramra, mindkét oldalon adódtak nagy helyzetek, az utolsó előtti percben Duscheknek szólót kellett fognia. Azonban a csapatoknál sok volt a technikai hiba, a rossz átadás, talán ennek is volt tulajdonítható, hogy két harmad után a szurkolók nem láttak gólt.

Az utolsó harmadban végig paprikás volt a hangulat, a meccs végére maradt is egy pici tömegbunyó. A fehérváriak a végén elkövettek egy olyan sportszerűtlenséget, amit a világ minden hokipályáján elítélnek. Csak két, fehérvári játékos ment oda a meccsek befejezése után szokásos kézfogáshoz, a győztes csapatnak gratulálni
Fotós: Pesti Tamás

A 42. percben azután robbant a dunaújvárosi szektor: Turcotte és Odnoga ugrott ki, két passzt is váltottak a hazai kapu előtt, majd az előbbi megszerezte csapata vezető gólját. Ezután a DAB elkapta a fonalat, Becze és Hári találataival elhúzott 3-0-ra. Végül a dunaújvárosiak 5-2-re nyertek. Ami azt is jelenti, hogy a biztos felsőházhoz már csak három pont kell az Acélbikáknak, amit vasárnap (17 óra) Dunaújvárosban meg is szerezhetnek a Brassó ellen.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák 2-5 (0-0, 0-0, 2-5)

Székesfehérvár, 500 néző. Vezette: Rencz, Árkovics.

Fehérvári Titánok: Kornakker – Imre, Vehmanen, Ainsworth, Antilla (2), Schoenmakers 1 – Láday 1, Sándor, Balogh, Kiss Zs., Varga -Antal, Szabó, Kiss P., Mazzag, Vizi – Péter. Vezetőedző: Kóger István.

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Azari 1, Becze 1 (1), Léránt (1)- Hüffner, Orbán 1, Izacky (1), Nageler, Török – Hruby, Lencsés, Hári 1, Odnoga (1), Turcotte 1 (1) – Skrypets (1), Nagy, Németh, Silló. Vezetőedző: Jason Morgan.

Kiállítások: 59, illetve 58 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában