legek elismerése

2018.01.12. 21:19

Az ifista Braun Csenge a strandkézi legjobbja

Minden év végén rangsorolja a kézilabdázókat a Magyar Kézilabda Szövetség, és kiosztja a legeknek járó elismeréseket.

Jankó Árpád

Braun Csenge nyáron már a felnőttek között is szerepelt Fotó: ZsE

A napokban eldöntötte a szövetség, hogy az ifjúsági korosztályban a strandkézilabdázók között az év legjobb játékosa Braun Csenge Laura, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia kézilabdázója volt 2017-ben.

Az elismerés odaítélésében nagy szerepet játszott az, hogy a magyar strandkézilabda-válogatott csapat a mauritiusi világbajnokságon az első helyet szerezte meg. A Kohász tizenhét évét betöltött játékosának dunaújvárosi edzője, Vártok Ákos a következőket mondta Csengéről.

- Már régóta tagja a strandkézilabda-válogatottnak. Ebben az évben ifistaként lett a legjobb, de a felnőttkeretben is játszott. Szélső a posztja. Kiváló testi adottságokkal rendelkezik, atletikus termet, és ezt a játékában ki is használja. Rendkívül szorgalmas. küzdeni tudó kézilabdázó.

Braun Csenge nyáron már a felnőttek között is szerepelt Fotó: ZsE

Braun Csenge a gratuláció megköszönése után azonnal az edzőknek, játékostársainak is tulajdonította a szövetség kiemelését..

- Jólesik az elismerés, de nagyon sokat segítettek nekem a játékomban az edzők, és a csapat tagjai, a társak. A csapatban úgynevezett szélső belépő vagyok, vagyis a szélről a középre kerülök, és gólhelyzetbe hozom a társaimat. Főképp ez a feladatom. Nagyszerű érzés volt a világbajnokságon elért sikerünk. Ebben az évben már betöltöm a tizennyolcadik évemet, és természetesen nekem is, mint ahogy társaimnak is az a tervem, hogy bekerüljek az első osztályba, az NB I-be, és majd ha úgy adódik, ki szeretném magam próbálni külföldi csapatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában