mezőfalvi futballisták

2017.12.20. 19:40

Nehézségből több, örömből kevesebb, így foglalható össze az őszi idény

„Nagyobb reményekkel álltunk neki a bajnokságnak. Ez a gárda sokkal többre hivatott. Senki nem verhetetlen ebben az osztályban” – ilyen és ehhez hasonló megállapítások hangzottak el a mezőfalvi futballisták év végi záró rendezvényén az edzőktől, illetve a szakvezetőktől.

HORVÁTH LÁSZLÓ

Tavasszal mindenkinek oda kell tennie magát, ha maradni akarnak az első osztályban Fotók: Horváth László

A nagy múltú egyesület valóban megért már szebb napokat is. Az idén az utolsó öt találkozóig nagyon rezgett a léc, hogy kiesőként zárja a küzdelmeket a felnőttcsapat a Fejér megyei első osztályú bajnokságban. Cseke Ottó egyesületi elnök a napokban megtartott rendezvény köszöntőjében a lehangoló tények mellett kiemelte, lát reményt kilábalni a hullámvölgyből. Erre példaként az Ercsi, Bicske és Maroshegy elleni találkozókat hozta fel, ahol küzdeni akarásból, csapatszellemből tényleg azt mutatták a fiúk, van keresnivalójuk a megye első osztályban.

Az edzői értékelésekben először Masinka László reményét fejezte ki, hogy sokkal nagyobb létszámban és előkelőbb helyen folytathatják tavasszal a bajnokságot. Amikor visszatért Mezőfalvára, akkor hároméves távlatban gondolkodott. Megítélése szerint amennyiben együtt tud gondolkodni a csapat, akkor sikerrel vehetik az előttük álló akadályokat. Ehhez pedig igyekszik megadni a lehetőséget mindenkinek. Az utánpótlásból minden évben kap alkalmat egy-két fő játékra, hogy a felnőttek környezetében is megtapasztalják a hangulatot, a játékélményt.

Tavasszal mindenkinek oda kell tennie magát, ha maradni akarnak az első osztályban Fotók: Horváth László

Masinka László után Südi László, az U19-es csapat trénere sem fukarkodott a negatív jelzőkkel. Ahogy mondta, talán még sosem volt ilyen gyenge létszám az ifi együttesnél. Félidőben felmerült részéről a felmondás esélye, de végül maradt. A fiatalok elé példának Csányi Dávidot lehetne állítani, aki nem egyszer kisegítette a bajból társait. Befejezésként Südi László a szorosabb vezetői együttműködést jelölte meg a továbblépés feltételéül.

Masinka László edző és Cseke Ottó elnök bízik az eredményes folytatásban

Az U16-os korosztálynál végre jó eredményekről szól a krónika – szólalt fel Bakos János edző. Megfelelő létszámban kezdték az évet, de az életkori sajátosságokból adódó nehézségeket nem könnyű áthidalni. A létszámgondok itt is nyomot hagynak az eredményességen. Az U13-nál és az alatt még jönnek edzésre a gyerekek. Bakos szintén a vezetés összhangjában látja a fejlődés lehetőségét. A rendezvényen részt vett Márok Csaba polgármester, aki hozzászólásában elmondta, hogy továbbra is támogatják a futball-szakosztályokat, de a szurkolók szeretnék látni a küzdeni akarást a pályán. Ez utóbbi véleményt több vezetőségi tag is megerősítette, köztük Sóki László és Kovács István önkormányzati képviselők. A mezőfalvi futballisták év végi összejövetele vacsorával fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában