Évet búcsúztattak

2017.12.20. 20:00

A Kohász csapatának háttere, anyagi helyzete stabil: jöhetnek a bravúrok

Kedden este tartotta meg az évet értékelő és záró összejövetelét a Dunaújvárosi Kohász női felnőtt kézilabdacsapata.

DH

A dunaújvárosi női kézilabdacsapatot ritkán látjuk ilyen elegánsan, csinosan. A bajnokság szépségversenyén az 1-4. között lennének

A rendezvényen megjelent dr. Dorkota Lajos a MEKH elnöke, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, a D. Kohász Akadémia alapítványának elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, az egyetem kancellárja Kiss Ádám, önkormányzati képviselők, valamint a támogatók és természetesen az akadémia szakmai igazgatója Radulovics Bojana, ügyvezetője Szemenyei István, a csapat mellett dolgozó szakemberek, és a játékosok.

Szemenyei István beszédében érintette a magyar női kézilabda-válogatott világbajnoki szereplését is, és megállapította, hogy az egyik legnagyobb verseny, a világbajnokság után mint mindig, most is le kell vonni a következtetéseket.

A dunaújvárosi női kézilabdacsapatot ritkán látjuk ilyen elegánsan, csinosan. A bajnokság szépségversenyén az 1-4. között lennének

- A dunaújvárosi akadémiának is van felelőssége, mert a jövőért kell dolgoznunk, azokért a fiatalokért, akikkel majd ütőképesebb lesz a válogatott. Ez egyébként minden, az utánpótlással intenzíven dolgozó egyesületnek feladata. Mi a céljaink eléréséhez megkapunk minden anyagi és egyéb támogatást, és úgy gondoljuk, hogy ezzel élni kell szakembereinknek, játékosainknak. Örömteli volt az elmúlt időben, hogy bekerültünk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, az utánpótlás-csapataink egymás után érik el a nagyszerű szerepelésükkel a kiváló eredményeket. És ne feledjük el, hogy már nemcsak távoli remény, hanem a megvalósításra váró tervezet a sportcsarnokunk felújítása, bővítése, építése.

Szemenyei István az akadémia ügyvezető igazgatója büszke az egyesület utánpótlásának ragyogó eredményeire Fotók: ZsE

Dr. Dorkota Lajos a következőket mondta felszólalásában: – Az együttes az év első felében remekül hozta az eredményeket, és most is lehetett számítani az egy-négy helyezés valamelyikére, de az előző hónapokban nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt vártuk.

Dr. Dorkota Lajos beszédében érintette, hogy az utánpótlás-nevelésre nagy hangsúlyt fektettünk, hiszen az Akadémia eredményesen működik. Azt is bejelentette, hogy hatmilliárd forint állami forrásból épül, újul meg a sportcsarnok. Azzal fejezte be felszólalását, hogy a támogatás, a csapat mögötti biztos háttér, az utánpótlás, a vezetői gárda stabil, vannak tehetséges játékosaink, egyszóval a dunaújvárosi kézilabda akadémiának van jövője.

Dr. Galambos Dénes körzetünk országgyűlési képviselője a kézilabdázók sportcsarnokának építésével kapcsolatosan elmondta, hogy a szerződést aláírták, tehát kezdődhet a munka. Nemzetközileg elismert sportcsarnok lesz rövidesen a régi helyett, amelyben majd egy kiváló dunaújvárosi csapat fog játszani. mégpedig bízunk abban, hogy nemzetközi kupaindulást elérve európai porondon.

Egyébként a csapat számára még nem ért véget az idei év, ugyanis a Kohász december 30-án a fővárosban játszik bajnoki mérkőzést a Fradival.

Dr. Dorkota Lajos szerint a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának van jövője

György László vezetőedző éppen ezért sajnálta, hogy legutóbb a Siófok lemondta az utolsó pillanatban az edzőmérkőzést, viszont ma hajlandó megmérkőzni az MTK a dunaújvárosi csarnokban 17 órakor a Kohász együttesével.

- Ez a találkozó nekünk nagyon jól jön, mert végre nem hiányoznak a korosztályos válogatottak, a felnőtteknél szereplő Kovács Anna, tehát tudunk együtt gyakorolni – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában