Kézilabda

2017.10.04. 18:39

Ogu nemsokára játékra jelentkezik

DUNAÚJVÁROS Sose fogja elfelejteni azt a rettenetes szombati mérkőzést, március 4-én Székesfehérváron.

Jankó Árpád

Már nem kell sokat várni a képen látható mozdulatra

Fotó: Ady Géza

Egy lepattant labdáért indult el Oguntoye Viktória, de a mozdulat hirtelen őrült fájdalommal járt. Bába Mihály gyúró ölbe vitte le a kapust a parkettáról.

- Az eset utáni napon azért bizakodtam, hogy talán nem olyan súlyos a sérülésem, de a vizsgálat után már minden világossá vált. A térdemen keresztszalag-szakadás történt. Műtét és minimum félév kihagyás vár rám.

Gondolom, a testi fájdalmakkal együtt járt a lelki is. Egy nagyszerű tavalyi teljesítményt nyújtó – akár az EHF Kupa-győzelemre gondolok – kiváló sorozatot nyújtó dunaújvárosi kapus megműtött térddel mankóval botorkált... Irreális volt ez a látvány. Nagyon messzinek tűnhetett a felépülés.

- Valóban az történt, hogy csökkentek a fájdalmaim a térdemben, viszont egyre nagyobb volt a szomorúságom. Szerencsére olyan emberek vettek körbe, akiknek most is hálás vagyok. Erdélyi Gábor doktor úr beleverte a fejembe: már el kell felejteni azt, ami történt, és minél előbb csinálni kell a gyógyító gyakorlatokat. De sokat köszönhetek Szabó Ágnes gyógytornásznak is, aki nagyon keményen, de rendkívül hatásosan foglalkozott velem. Nagyszerű az empatikus képessége. Bele tudja élni magát a szerencsétlen páciens sorsába. Természetesen az egész nyarat végigdolgoztuk, mert tudtam, hogy bár a gyógyulást nem lehet siettetni, de a terápiát el kell végezni. A fokozatosság betartása is fontos volt. És a javulást láttam, éreztem.

Vagyis Oguntoye Viktória felkészült a játékra? Hiszen György László már a napokban lehetőséget is adott a szereplésre a Vasas elleni edzőmérkőzésen.

Már nem kell sokat várni a képen látható mozdulatra

- Ezért nagyon hálás vagyok a vezetőedzőnek. Ráadásul én kezdtem a játékot. Bevallom, nagyon izgultam, feszült voltam. Az igazság azért az, hogy jól tudom, még nem vagyok százszázalékos állapotban. Kell még néhány heti komoly edzésmunka, hogy minden mozdulat hasonlítson a régi Ogu védéseire. A következő bajnoki mérkőzéseket még a lelátón ülve fogom figyelni, és izgulok, szurkolók a társaimnak, akik a nehéz perceimben is mellettem álltak. De azt már tudom és látom, hogy van fény az alagút végén. Nagyon keményen dolgozom tovább az edzéseken. Azt akarom, hogy mindenki lássa, szerencsére már nem kell sok idő, és rövidesen örömmel kimondhatom: készen állok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában