karate

2017.10.25. 19:20

Jó eredményekkel zárta a III. Palóc Kupát a helyi Hikari Dojo

Az elmúlt hét végén Salgótarjánban rendezték meg a III. Palóc Kupa elnevezésű versenyt, amely nemzetközivé lett, mivel egy – két számban cseh versenyzők is indultak.

Jankó Árpád

_22768362_147521549323346_1

Összességében 25 egyesület, közel 170 versenyzőt, mintegy 380 nevezéssel delegált az eseményre.A dunaújvárosi Makita – Hikari Dojo 18 versenyzővel nevezett be a viadalra és szokás szerint sok szülő, hozzátartozó kísérte el gyermekét – tájékoztatta lapunkat Schneider László. – Felkészülésünk nem volt zökkenőmentes, mivel az utóbbi időszak sok eseménye, kissé széttördelte az edzések megszokott menetét. Erőnlétileg most jobban rendben voltunk, viszont technikailag kissé elmaradtunk a saját szintünktől. A versenyen meglepően sok lányversenyző indult a korábbi évekhez képest, sok számban 16-18 indulót is lehetett számlálni.

A november 4-én, szintén Salgótarjánban megrendezésre kerülő Ippon Shobu Karate Magyar Bajnokság előtt, jó támpontot nyújtott a verseny az erőviszonyok felméréséhez. Az ellenfeleket tekintve jobban megsűrűsödött a mezőny, sokkal nagyobb teljesítmény kell a jövőben ahhoz, hogy valaki az elsők közé kerüljön. A mieink közül 3 fő most indult először szabad küzdelemben, számukra ez a tűzkeresztség volt. Fatalin Enikő és Burkovics Levente szépen dolgozott, és mindhárom számában a legjobbak között végzett. Kovács Máté kadet korosztályában, kumitében kissé eltaktikázta magát, viszont a juniorok közé is be lett nevezve, és itt tudásának megfelelően, szép tempókat ütve elsőséget szerzett. A döntőbeli ellenfelét egy nagyon jó képességű cseh versenyzőt is dicséret illeti, kimondottan szép mérkőzést játszottak. Ha Máté nem engedi ki kezéből az elkapott fonalat, akkor jó úton halad. Kovács Bence a felnőtt döntőbe jutásért folyó mérkőzését, érzésünk szerint rossz döntés következtében sajnos elvesztette.

A versenyen Juhász János, Németh Kitti és Schneider László versenybíróként vett részt. Az említett bajnokságon túl Szlávik Bence, Kovács Máté, Kovács Bence a november végi, Portugáliában rendezendő, ESKA Karate Európa Bajnokságra is készülhet, mivel tagjai az utazó válogatott keretnek – mondta Schneider László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában