Vízilabda

2017.10.13. 21:00

Élesben teljesen más meccs lesz

Szombat 17.45 órakor a Ferencváros elleni hazai meccsel megkezdi bajnoki szereplését a DUE-Maarsk női vízilabda-együttese a bajnokságban.

Gallai Péter

Horváth Brigitta egy gólt szerzett a pénteki találkozón

Fotó: Ady Géza

Mihók Attila csapata egyből egy rangadónak ígérkező meccsel kezd, ugyan a felkészülés során a dunaújvárosiak simán nyertek az FTC ellen, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Arról nem is beszélve, hogy a Fradi elég komoly keretet vásárolt össze, Kasó Orsolyát éppen a DUE-Maarsktól igazolták le Huszti Dóra mellett, de érkezett a világ egyik legjobb centerének tartott, Európa-bajnok Bujka Barbara, a világbajnok Kisteleki Dóra, hogy csak a húzóneveket említsük.

Dunaújvárosból a már említett két lányon kívül Somhegyi Noémi (Eger) és az Olaszországba igazolt csapatkapitány, Menczinger Kata távozott. Helyüket házon belül, illetve két válogatott légiós, a holland kapus, Laura Aarts és a francia center, Géraldine Mahieu, illetve az Egerből érkező 17 éves Szabó Nikolett leigazolásával próbálta a klub pótolni.Egyébként a tíz csapatos – Dunaújváros, Újpest, BVSC, Szentes, Szeged, UVSE-Margitsziget, Tatabánya, Honvéd, Eger, FTC – ob I-ben például a Szentes vagy éppen a Szeged is több légiós igazolt, előbbi, kínai, kazah és brazil vízilabdázót, utóbbi egy amerikait és egy ausztrált.

- Már nagyon várjuk a rajtot, ahol egy teljesen új, most alakult csapattal szemben szeretnénk minél jobb eredményt elérni. A szentesi felkészülési torna eredménye, a kilencgólos sikerünk csalóka lehet, hiszen akkor például még nem volt teljes a Fradi kerete. Szombaton szerintem nehezebb feladat lesz nyernünk, s az is biztos, kiváló összecsapást láthat majd közönségünk – vélekedett az új csapatkapitány, Garda Krisztina.

Ziegler Diánára, a hazaiak bekkjére komoly feladat hárul a találkozón, nem véletlen nevezte a meccset presztízsnek, hiszen Bujka Barbarát neki kell megpróbálni minél hatékonyabban semlegesíteni. - Arról nem is beszélve, hogy Kasó Orsi tökéletesen ismer minket, viszont mi is tudjuk, tőle mire lehet számítani. Ez is egy külön csata lehet, ki tud túljárni a másik eszén. Jó, izgalmas mérkőzésre számítok, amelyen remélem magabiztosan tudjuk megszerezni a győzelmet. Bízom benne, hogy minél többen jönnek ki az uszodába támogatni minket, hiszen szükség lesz szurkolóinkra is – tettte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában