Vereség

2017.09.13. 06:54

Acélbikák nem túl erős kezdés

Szerdán megkezdődik a jégkorongozók Magyar Kupája. A KMH Budapesthez látogat a DAB. Hétfőn este lapzártánk után Újpesten az Erste Ligában 3-1-re kikaptak a dunaújvárosiak.

Agárdy Csaba

f

Érdekes, hogy a hétfői UTE – DAB meccset milyen kevesen tekintették meg, hiszen februárban a rájátszásban hatalmas párviadalt vívott a két csapat, az utolsó újpesti találkozón telt ház volt, közel kétezer néző tekintette meg a találkozót. Ehhez képest most még kétszázan sem voltak a lelátón.

A meccsről: a DAB az első harmadban eldönthette volna a találkozót, de rengeteg helyzetet kihagyott, a folytatásban megérdemelten szerezte meg a győzelmet az UTE.

Vladimir Matejov (a DAB másodedzője): „Az első harmad nem volt rossz, a második-harmadikban viszont többet kellett volna korcsolyáznunk, és a bulikat is elveszítettük. Igyekszünk javulni a következő mérkőzésre, mert minden pont számít, és máris két vereségünk van.”

Roman Blagoj (balról), a DAB ukrán légiósa pénteken a MAC ellen mutatkozott be, akkor egy gólpassz fűződött a nevéhez. Újpesten nem szerzett pontot Fotó: Ady Géza

Akkor most a Magyar Kupáról! Az idei sorozatban a hat Erste ligás csapat mellett a KMH Budapest és a Vasas SC is indul.

A selejtezők során minden együttes hét mérkőzést játszik, a selejtező december 20-ig tart, az MK játéknapja a szerda.

Az indulók: Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, Fehérvári Titánok, Ferencvárosi TC, MAC Budapest, UTE, KMH Budapest, Vasas SC.

A selejtező 3, 2, 1, 0 pontos rendszerben zajlik, a 7 forduló alapján az első négy helyezett jut az elődöntőbe. Az elődöntőket 2018. január 17-én, szerdán, a döntőt január 20-án, szombaton rendezik meg. A meccseken hat légiós játszhat csapatonként, és minden további kérdésben is az Erste Liga szabályai az irányadók.

A DAB szeptemberben két meccset játszik, az elsőt ma a Tüskecsarnokban a Kanadai Magyar Hokiklub Budapest ellen, a találkozó 16.10 órakor kezdődik. Az Acélbikák szeptember 27-én is idegenben lépnek pályára, akkor a Fehérvári Titánok vendégei lesznek (18.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában