Dunaújvárosiakkal a soraiban

2017.09.13. 06:40

Női vízilabdacsapatot indít a Ferencváros!

Két, dunaújvárosi játékossal a soraiban, történetében először felnőtt női vízilabdacsapatot indít a Ferencváros, a csapat az ob I legjobb négy együttese között szeretne végezni – jelentették be a keddi sajtótájékoztatón.

Gallai Péter

f

Amiről eddig informális szinten tudni lehetett, az kedden hivatalosan is megerősítést nyert: a Ferencváros is indít csapatot a női vízilabda-bajnokság előttünk álló szezonjában. Ehhez pedig egyből ütőképes csapatot hoztak össze, hiszen hozzájuk igazolt többek között Szegedről a válogatott klasszis centere, az Európa-bajnok Bujka Barbra, a BVSC-től a világbajnok Kisteleki Dóra, s itt folytatja a dunaújvárosi, szintén kontinensbajnok kapus, Kasó Orsolya, aki eddigi pályafutása során, 2004 óta csak az újvárosi klub színeiben játszott. Vele tartott csapattársa, Huszti Dóra is a DUE-Maarsk gárdájából. Rajtuk kívül érkezik a bajnok Újpesttől Kövesdi Vivien, de Illés Henrietta, Kövér-Kis Réka neve is ismerős. Az edző Béres Gergely lesz, a szakmai igazgató pedig a három éve a Fradinál dolgozó Gerendás György.

Kasó Orsolya tizenhárom év után távozik Dunaújvárosból Fotó: MVLSZ

- Dunaújvárosban születtem, ott tanultam meg úszni, ott lettem vízilabdázó, de hosszú évek után úgy éreztem, váltanom kell. Új motivációra volt szükségem a pályafutásomban, így örömmel bólintottam rá az FTC megkeresésére. Új impulzusok érnek, ami miatt már most nagyon jól érzem magam. Kiváló keret jött össze, a rutinos játékosok és a fiatalok remekül kiegészítik egymást. Szeretnék már az első szezonban bajnoki éremért harcba szállni a Fradival – vázolta céljait és indokolta váltását a klub honlapján Kasó Orsolya.

- Történelmi pillanat ez a mostani, korábban nem volt még a Ferencvárosnak felnőtt női csapata. Régi álmunk válik most valóra, hosszú ideje gondolkodtunk rajta, hogy bele kellene kezdeni. Úgy gondolom, így teljes a kép, hogy a férfiak mellett van női együttes is. A célok hasonlóak, mint a férfiaknál, de nem akarunk hirtelen nagyot lépni, a legfontosabb a szisztematikus építkezés. Szeretnénk megalapozott, jó szakmai munkával eljutni a bajnoki címig, hiszen a Ferencváros minden csapatának mindig a bajnoki cím a cél, hogy miért szállhassunk harcba – mondta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában