Beri Ary újra eljátszotta Füge szerepét

2023.05.22. 20:00

Ezüstérmes a Pannon szerelmesfilmje

Az Országos Diákfilm Fesztivál tavalyi fődíja után idén egy országos második hellyel lett gazdagabb a Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium (POK) médiacsapata, amelyet a "Milyen volt" című versfilmmel értek el. - mondta el lapunknak Pachmann Péter televíziós személyiség, a POK médiacsoportjának vezetője.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a POK - os diákok a "Szerelem első vérig" filmek sztárjával, Berencsi Attilával, azaz Beri Aryval úgynevezett versfilmet forgattak, Juhász Gyula "Milyen volt" című költeményéből. A filmben párhuzamot állítanak Juhász Gyula fiatalkori szerelmes verse, az 1985-ben készült kultikus Szerelem első vérig filmtrilógia és a 21-dik századi jelenkor között. Külön érdeme a filmnek, hogy a Pannonos diákoknak 37 év után sikerült rábeszélniük a főszereplőt, Berencsi Attilát, Beri Aryt, hogy újra eljátssza Füge szerepét egy rövid filmetűd kedvéért. Beri Ary tavaly decemberben adott interjút a duol.hu-nak. 

A "Milyen volt" című versfilmet több száz film közül válogatta be a zsűri a legjobb 50 film közé, ahol aztán az országos második hellyel jutalmazták.  

A Pannon médiacsapata tavaly a hungarikum minősítéssel ellátott Vizsolyi Bibliáról forgatott díjnyertes filmet. Idén pedig a rangos második helyet szerezték meg a diákok az Országos Diákfilm Fesztiválon.

A csapat, az alkotó közösség tagjai: Kálmán Lilla, Nagy Lara, Dubniczki Szófia, Bolya Sára, Vörös Rebeka, Hidalmási Ákos, Farkas Dávid, Faragó-Székely Attila, Rauf Pál, Némethné Ámon Erika, Tóthné Kolmankó Dia és Pachmann Péter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában