Versfilm készül

2022.12.08. 11:30

Milyen volt szőkesége...

Ismét forgatott a Pannon Oktatási Központ filmes csapata. A népszerű tévés személyiség, Pachmann Péter mentorálásával versfilm készül, Berencsi Attila, azaz Beri Ary részvételével.

Szabó Szabolcs

S Ismét alkotómunkában a Pannon Oktatási Központ médiacsoportja. Az ismert televíziós, Pachmann Péter által vezetett műhely ezúttal versfilmet forgat Juhász Gyula Milyen volt... című remekéből. Az utóbbi években számos rangos díjat hoztak mértékadó filmes diákfesztiválokról a POK diákjai. Legutóbb, áprilisban a keszthelyi Helikonon remekeltek. A hétfői forgatási napon ott volt Berencsik Attila, az egykoron Beri Ary néven ismert színművész, képzőművész is.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az utóbbi években számos rangos díjat hoztak el mértékadó filmes diákfesztiválokról a Pannon Oktatási Központ (POK) diákjai. Legutóbb, áprilisban a keszthelyi Helikonon remekeltek. Akkor a Pannon tanulói egy pályázat keretében utaztak Vizsolyba, hogy filmet forgassanak a hungarikum minősítéssel ellátott vizsolyi Bibliáról. A diákok célja az volt, hogy ne úti film készüljön a fontos magyar nyelvemlékről, hiszen abból már több tucat jelent meg az elmúlt évtizedekben. Emberi sorsokon keresztül igyekeztek bemutatni a Károlyi-biblia magyar történelemben betöltött szerepét, fontosságát és a vizsolyi hagyományőrzőket. Egyedi ötlettel, egy, a településen dolgozó takarítónő szemszögéből mutatták meg, miért képvisel felbecsülhetetlen kulturális értéket a református biblia, és miért létfontosságú mindennapos karbantartása. 

Forgatás közben a dunaújvárosi Kultik Dózsa Mozicentrum kamaratermében Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő

– E forgatás keretében másik műfajjal ismerkedünk. A magyar irodalom egyik klasszikusát, Juhász Gyula: Milyen volt... című remekét dolgozzuk fel egy versfilm formájában – mondta el lapunknak Pachmann Péter televíziós személyiség, a POK médiacsoportjának vezetője. 

Pachmann Péter

– A teljes forgatáson több mint két tucat diák vesz részt. A tanulók számos kreatív ötlettel segítették a munkafolyamatot. A korábbiakhoz hasonlóan most is kiváló volt a hangulat, és bízom abban, hogy egy nívós, jó kis filmet készítünk. A Pannon Oktatási Központnál minden feltétel adott, hogy eredményesen dolgozzunk. Ezúton is köszönjük a Kultik Dózsa Mozicentrum partnerségét és segítségét – tette hozzá Pachmann Péter. 
Az új POK-os moziban szerepet vállalt Berencsi Attila színész, képzőművész, aki az 1985-ben forgatott és 1986-ban bemutatott Szerelem első vérig című film főszereplőjeként Beri Ary néven vált ismertté. 

Berencsi Attila színművész örömmel vállalta a felkérést

– Először talán 1984 körül jártam Dunaújvárosban, akkor egy lagzin léptünk fel a Beri Ary és a Játékos Fiúk „rakendroll” zenekarral. Emlékszem, nem volt fuvarunk, vonattal jöttünk, belőtt hajjal és beöltözve. Szép kis társaság voltunk. A kalauznak kellett szólni, hogy még ne indítsa el a vonatot, mert épp raktuk fel a dobot, meg az erősítőket. A lagziban egy vendéglátós zenekarral párosban nyomtuk. Ha már Dunaújváros..., Hagyó Bélával és Fekete Jenővel is sokat zenéltünk, sőt laktunk is együtt. Örömmel vállaltam ezt a felkérést, és jó volt itt lenni és együtt dolgozni a POK csapatával. Számos tehetséges diákot ismertem meg. Bízom benne, hogy ez a versfilm is sikeres lesz – mondta el lapunknak Berencsi Attila. 
(A színésszel készített nagy interjúnkat lapunk egy későbbi számában olvashatják majd – a szerk.) 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában