Hírösszefoglaló

2023.12.08. 21:00

Ezek voltak a péntek legfontosabb hírei – 2023. december 8.

Nézzük miről számoltunk be ma, összefoglaltuk a legfontosabb és legnépszerűbb híreket is.

Duol.hu

A viharos szél sem tartott otthon senkit advent első vasárnapján

Fotó: Balogh Tamás

Bravúr a címvédő otthonában

A DAB jégkorongcsapata este Gyergyószentmiklósón folytatta második erdélyi túráját. Az első találkozón csütörtökön Brassóban 3-2-re kikapott a dunaújvárosi alakulat. Az összecsapás után az Acélbikák vezetőedzője, Niko Eronen többek között az alábbiakat is nyilatkozta: – Még egyszer nem kezdhetünk olyan rosszul mérkőzést, mint most.

A DKKA győzelme mellett most a mutatott játék még fontosabb volt

Pénteken újabb edzőmérkőzést játszott a világbajnoki szünet alatt a DKKA női kézilabda együttese, a szintén NB I-es Vasas vendégekét. A Kohász végül négy góllal nyert, és hasznos tapasztalatokkal gazdagodott a szakvezetés.

A viharos szél sem tartott otthon senkit advent első vasárnapján

Nagyokat sóhajtottak a szabadtéri adventi eseményeket rendezők a múlt hétvégén. A szombati masszív esőzést vigasztalásként ugyan ragyogó napsütés, de a legtöbb helyen erős, hideg szél váltotta föl vasárnapra. A programokat azonban mindenütt sikerrel lebonyolították.

A Gólyák elvitték a bajnoki pontokat

Az NB II.-es felnőtt bajnokságban szereplő DKKA korosztályos kézilabdacsapata az elmúlt fordulóban a közvetlen rivális Szekszárdi Fekete Gólyákat fogadta az E-csoportban. 

Az NB II-be jutás a célja a listavezető DVKSE női csapatának

A Fejér és Komárom-Esztergom vármegyei összevont női kézilabda-bajnokság alapszakaszának idei utolsó előtti fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén.

Karácsonyi hangulat a Zenélő cukrászdában

Az évad ötödik zenés randevúját tartják szombaton délután a Vasmű úti Jakó cukrászdában, a szokásosnál kicsit korábbi időpontban, 17 órakor.

Van aki szereti, családjának tekinti és gyászolja kedvencét és van aki lélektelenül kirakja a hidegbe

Sok kis kedvenc tulajdonos úgy gondolja, hogy az állatuk a családjuk része. Sajnos azonban az emberekkel ellentétben az állatkák élettartama nem olyan hosszú. Egyszerűen nem lehetnek velünk olyan sokáig. Ezért egy házi kedvenc elvesztése ugyanolyan nehéz, mint egy szerettünk elvesztése.

Karrierlehetőségeikről szereztek tapasztalatot a diákok

Minden ágazatra kiterjedő pályaorientációs programot szervezett diákjainak a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium.

A jószolisok gyönyörű munkáiból nyílt tárlat a Bartókban (képgalériával)

Már több, mint egy hete indult a Jószolgálati Otthon Közalapítvány karácsonyi árverése, ezen a héten pedig az ünnepélyes kiállításmegnyitóra is sor került.

Így előz a fekete koporsó Dunaújvárosban - videóval

Balesetveszélyes előzést rögzített olvasónk autókamerája. A lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt baj.

Felélesztik a jószomszédságot, hogy ne a kukát etessük

Dr. Szabados Kinga lakóhelyén, Hollandiában már tökéletesen működő helyi- közösségi ételmentő csoport mintájára, szülővárosában, Kazincbarcikán is sikerrel megvalósította a hasonló csoportot „ÉtelMentő – Ne etesd a szemetest” elnevezéssel. Dunaújvárosban Szabó Tímea szegődött mellé céljai megvalósításában önkéntes moderátorként.

Aggodalomra okot adó áramszünet volt Mezőfalván

Hosszú áramszünet után csütörtökön este ismét volt áram Mezőfalva korábban üzemzavaros utcáiban. Nap közben többszáz lakásban nem volt fűtés sem, ezért estére rohamosan csökkent a hőmérséklet. Kisgyerekes családokról, magatehetetlen idősekről kellett gondoskodni.

Kidőlt villanyoszlop – a pótlás folyamatban

Egy hónapja történt, hogy a József Attila utca 9-11-es társasház előtt egy futár az autójával kidöntötte az oszlopot.

A Baptista templomba látogatnak a Keresztény Értelmiségiek Szövetség tagjai

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Dunaújváros szervezete minden év adventi időszakában meglátogat – a kapcsolat elmélyítés jegyében – egy dunaújvárosi egyházat.

Minden, amit a fogszabályzásról tudni kell

Évekkel ezelőtt még kínosnak tartották, most már igazi divatszimbólummá vált a fogszabályzó, ami pár év használat után nem csak magabiztos mosolyt varázsol az emberek arcára, de egészségüket is szolgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában