Voltak, akik már rokonokhoz költöztek

2023.12.08. 10:00

Aggodalomra okot adó áramszünet volt Mezőfalván

Hosszú áramszünet után csütörtökön este ismét volt áram Mezőfalva korábban üzemzavaros utcáiban. Nap közben többszáz lakásban nem volt fűtés sem, ezért estére rohamosan csökkent a hőmérséklet. Kisgyerekes családokról, magatehetetlen idősekről kellett gondoskodni.

Horváth László

Már csak az elemmel működő karácsonyi dekorációk pislákoltak csütörtök késő délután

Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Katasztrófahelyzet felé sodródtak a falu egyes utcában lakók csütörtökön. Délelőtt 9.30-tól több utcában is áramszünetet tapasztalhattak az érintett

 terület lakói. Az idő előrehaladtával és a sötétség beálltával egyre elkeserítőbb helyzet alakult ki, hiszen áram nélkül sok helyen a fűtés és a főzés sem működött. 

A lakások hőmérséklete rohamosan csökkent. Voltak, akik már rokonokhoz költöztek, vagy más módon igyekeztek a lakás fűtését biztosítani. 

Miden  világítóeszközt bevetésre készen kellett tartani, mert nehéz éjszakára készültek a lakók
Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Márok Csaba a falu polgármestere nem csak az áramszolgáltatóval, de a katasztrófavédelemmel is felvette a kapcsolatot, mivel az érintett utcákban kisgyerekes családok és idős emberek, mozgáskorlátozottak is laknak. A délutáni sötétségben egyes helyeken már csak az elemmel működő karácsonyi dekorációk fényei pislákoltak csak. Gyors ütemben merültek a telefonok is áram hiányában, ami a segítségkérés egyik fontos eszköze. Szerencsére 18 órára helyreállt a szolgáltatás. A kapott információ szerint nagyon nehezen, csak gyalog megközelíthető helyen volt a hiba, ezért tartott sokáig a kijavítása.

Köszönet azoknak a dolgozóknak, szakembereknek, akik erejüket megfeszítve munkálkodtak a nehéz körülmények között!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában