Siker Székelyföldön

2023.12.08. 20:29

Bravúr a címvédő otthonában

A DAB jégkorongcsapata este Gyergyószentmiklósón folytatta második erdélyi túráját. Az első találkozón csütörtökön Brassóban 3-2-re kikapott a dunaújvárosi alakulat. Az összecsapás után az Acélbikák vezetőedzője, Niko Eronen többek között az alábbiakat is nyilatkozta: – Még egyszer nem kezdhetünk olyan rosszul mérkőzést, mint most.

Agárdy Csaba

Fotó: Szász Adorján

Nos, a szavai nem találtak meghallgatásra. Mert nézzük csak a szimpla számokat! A Brassó ellen a 3. és 8. percben kapott két gólt a DAB, és került gyorsan kétgólos hátrányba. Gyergyószentmiklóson majdnem ugyanez történt meg, annyi különbséggel, hogy a hazaiak a 2. és 13. percben találtak be a dunaújvárosi kapuba, és alakult újra 2-0-ra az eredmény. A folytatás azonban most meseszerűre sikeredett az Acélbikák számára, mivel egymásután öt gólt lőttek az Erste Liga címvédőnek. A gólgyártást Koskinen kezdte meg még az első harmadban, majd a második húsz perben még három dunaújvárosi tallat született: Lorraine, Koskinen, Szalma volt eredményes. A befejező játékrészben az 58. percben Hadzinikolic már háromra növelte csapata előnyét (2-5). Vincze Péter még kozmetikázott az eredményen, de a székelyek nem tudták megakadályozni a DAB bravúros idegenbeli sikerét. Olyannyira nem, hogy az 59. percben Sillanpaa 3-6-ra módosította az állást.

Fotó: Szász Adorján

Az Acélbikák december 10-én vasárnap (kezdés magyar idő szerint 17.30) Csíkszeredában fejezik be erdélyi szereplésüket.

Gyergyói HK – DAB 3-6 (2-1, 0-3, 1-2)

Gyergyószentmiklós, 1200 néző. Vezette: André, Magyar, Kőszegi, Borsos.

Gyergyói HK: Rinne - Haaranen, Jolanen, Orbán (1), Császár, Bodó – Fejes (1), Meskikammen, Vincze P. 1, Sylvestre (1), Szigeti 1 – Imre (1), Győrfi, Sándor-Székely, Tamminen, Vincze G. 1 – Silló, Di Diomete, Csiszár, Bíró. vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DAB: Kovács D. – Svars, Maarnela, Szalma 1, Nemes, Dostalek – Léránt, Sysak, Hadzinikolic 1, Sillanpää 1 (1), Koskinen 2 – Marosi, Blomberg, Atmancsuk, Lorraine 1, Elomaa (1) – Raskin, Szabó Cs., Károly, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában