POK suli

2023.04.06. 13:00

Határtalan informatika volt a téma a POK-ban

Március 30-án Határtalan informatika címmel rendezték meg a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium előadás-sorozatának soron következő állomását, amelyben elismert szakértők tárták fel életszerű és sokszor vicces példákkal a tanulók számára az informatika ragyogó és árny­oldalait is.

DH

Kiváló szakemberek válaszoltak a diákok témához kapcsolódó kérdéseire is

Fotó: POK

Dr. Vári Péter Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgató-helyettese, dr. Pataki Gábor adatvédelmi szakjogász és Horváth-Árkosi Róbert, a NMHH Technológiaelemző Főosztály műszaki elemzője végigvezették a hallgatókat az információáramlás és adatvédelem jelentős történelmi szakaszain. Azonban tagadhatatlan, hogy a fiatal diákok a közösségi média és a mesterséges intelligencia használatához fűződő tanácsok kapcsán érdeklődtek a legaktívabban. A téma, hogy az online világban milyen módon ismerhetjük fel a csalókat, egyaránt lekötötte a pedagógusokat, a diákokat és még az intézmény technikai dolgozóit is. 

Pleszné Antal Ágnes, a magángimnázium szervezési és koordinációs igazgatóhelyettese elárulta: a rendezvény célja, hogy a diákokat a tiltás helyett az online világ megfelelő használatára biztassák. A lehetőségek mellett természetesen a veszélyek ismertetése is fontos, és annak tudása is, hogy hova lehet fordulni, ha megtörtént a „baj”. 

A Pannon Oktatási Központ Magángimnázium rendezvény érdekes, hasznos és vicces volt, ezért ezúton is köszönetet mondanak a szakértő előadóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában