Dunaferr – Liberty

2021.06.08. 16:00

Kilencedik hónapja nem tud rendesen fizetni az ISD Dunaferr a dolgozóinak

Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt. legfőbb és általános vezérigazgató-helyetteseként ismét levélben fordult a vasmű dolgozóihoz. Ebben arról tájékoztatta a munkavállalókat, hogy a cég nem tudja egy összegben kifizetni a munkavállalók ez évi májusi bérét sem.

Brousil Csaba

A tudatos fejlesztési politika, a kormány, a vállalat és Dunaújváros együttműködése révén a Dunaferr 2017-ben növelni tudta termelését és piaci sikereket tudott elérni

Fotó: archív

A levélben foglaltak szerint a munkáltató a sajnos már szokásosnak tekinthető módon legkésőbb 2021. június 10-ig teljes összegben kifizet minden olyan munkabért, amelynek havi összege a nettó 200 000 forintot nem haladja meg. A nettó 200 000 forintot minden munkavállaló megkapja, akiknek ennél magasabb a bérük, azok az ezt az összeget meghaladó részt legkésőbb 2021. június 25-ig kapják majd meg. Szintén ez utóbbi dátumig fizetik ki a 2021-ben törzsgárda-jutalomra jogosultak anyagi elismerését. A levél utolsó pontja pedig így szól: „A 2020. évi „pulykapénz” és törzsgárda biztosítási járadék kifizetését, valamint az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás fennmaradó részét a pénzügyi lehetőségek függvényében egy későbbi időpontban fogja teljesíteni a munkavállaló”.

A legfőbb és általános vezérigazgató-helyettes a béreket érintő döntéseket a vállalat „még mindig alacsony termelési szintjére” való hivatkozással indokolta. Ugyanakkor leírta azt is, hogy amennyiben a társaság többletforráshoz jut, azt azonnal a bérek kiegyenlítésére fordítják majd.

Megszoktuk már ezt, sajnos hónapok óta nem tudnak mást, mint magukat ismételni. „Másolás, beillesztés” – érdemi változás pedig nem történik. Meddig még?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!