Képgalériával

2022.12.19. 11:30

Zártkörű Vasas-karácsony most a Gárdonyi aulájában

Decemberben megszokhattuk, hogy a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes karácsonyi gálaműsorral kedveskedik a közönségnek. Ráadásul idén ünnepli hetvenéves jubileumát az együttes, így különösen látványos műsorra számíthattunk. A rezsirendelkezések miatt azonban a Bartók ebben az időszakban nem tudta befogadni a programot. A szülők és rokonok azonban így is végigélvezhettek egy közel kétórás műsort a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában.

Balla Tibor

A Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fogadta be a rendezvényt ebben az évben Fotók: Laczkó Izabella

A színházteremmé avanzsált aulában nem sok szabad hely maradt, lényegében minden ülőhelyet elfoglaltak a rokonok, de többen állva nézték végig a műsort. A megjelenteket Lengyel Szabolcs Micsi, az együttes vezetője köszöntötte, felidézve, hogy ilyen körben két éve nem találkozhattak. Az est folyamán a legkisebbektől a legnagyobbakig összesen tizenegy műsorszámot adtak elő a táncosok. Sikentáncz Szilveszter: Kalocsai táncok; Farkas Dóra és Szabó Dorka: Utazás; Hoffner Nikolett és Lengyel Szabolcs Micsi: Csúfolódó; Molnárné Hortobágyi Brigitta és Molnár Gábor: Palatkai táncok; Szőke Genovéva és Orgovány Zoltán: Táncok Sárközből; Lengyel Szabolcs Micsi: Györgyfalvi legényes; Szőke Genovéva és Nevezi Botond: „Elküldték Gyurkát …”; Molnárné Hortobágyi Brigitta és Molnár Gábor: Rábaközi táncok; Szőke Genovéva és Orgovány Zoltán: Mezőföldi táncok; Hoffner Nikolett és Lengyel Szabolcs Micsi: Kicsi másképp; Lengyel Szabolcs Micsi: Öröm tánc Moldvából című koreográfiáinak tapsolhatott a közönség. 

A finálé tánc előtt egy rövidebb időre megszakították a műsort, hogy megköszönjék az egész éves munkát azoknak, akik valamilyen területen a legjobban teljesítettek. Elismerést kapott Urbán Panka, Schwarczenbarth Lipót, Wolf Boglárka, Gebei Gellért, Mészáros Zora, Hegedüs Zoé, Takács Bella Hanna, Hegedüs-Szabó Teodóra. Szülői nívódíjas és az együttes „Michelin csillagos” főszakácsa: Schwarczenbarth Zoltán lett. Megköszönték az éves munkát azoknak is, akik segítették az együttest, a „kis tanároknak”, Nevezi Botondnak, ifj. Orgovány Zoltánnak, Szabó Dorkának, Farkas Dorkának, és természetesen az együttes vezetőjének, Lengyel Szabolcs Micsinek, Szőke Genovévának a ruhák makulátlanságáért felelő Szőke Jánosné Marikának, és Kováts Rózsának, aki az MMK igazgatójaként harcol az együttes fennmaradásáért, működéséért. 

A Vasas Táncegyüttesért Alapítvány is komoly szerepet tölt be a táncegyüttes életében. Horváth Attila kuratóriumi elnök elmondta, 2007-es megalakulásuk idején azért fogtak össze, hogy pluszforrásokat biztosítsanak a működéshez. Azóta hozzávetőleg 25 millió forint többletbevételt hoztak a Vasas büdzséjébe, hogy ilyen gyönyörű ruhákban, és ilyen minőségben tudják megmutatni magukat, ebben az esztendőben is több mint kétmillió forintot. Mint mondta, ezért köszönet jár a szülőknek, hiszen a jövedelemadó 1 százalékából is komoly bevételük származott a pályázatok mellett. A hét kuratóriumi tag közül kiemelte Orgovány Zoltán munkáját, aki az alapítvány motorja. Az alapítvány is kifejezte köszönetét Kováts Rózsának, aki ha kell, „elmegy a falig” az együttesért. 

A Vasas jubileumi műsora nem marad el, várhatóan májusban láthatjuk. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában