Gárdonyi iskola

2023.03.15. 12:00

A hála fontosságáról beszélt

Balla Tibor

Gunagriha másfél órán át beszélt a lelki életmódváltásról

Fotó: LI

Dr. Fülöp Sándor, vagy mesterétől kapott nevén Gunagriha, aki Sri Chinmoy tanítványa volt, évente közel 100 előadást tart Magyarországon, inspirálva az embereket egy harmonikus, környezetkímélő életmód elfogadására. Spiritualitás a gyakorlatban címmel szombaton délelőtt a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola aulájában tartott előadást a Sri Chinmoy Alapítvány szervezésében. 

Az életének hetvennegyedik esztendejében járó szellemi vezető jó másfél órán keresztül beszélt az elfogadás, a megbocsájtás, a hála fontosságáról, konkrét példákat hozva fel arra, hogy a hosszú élet és a boldogság nem az anyagi javak halmozásában rejlik, sokkal inkább a lelki békében és a minőségi és minél nagyobb számú emberi kapcsolatban. 

A Gunagriha nevet gurujától, Sri Chinmoytól kapta, jelentése: Istenszerető, aki sok-sok isteni tulajdonság és képesség lakótemploma. 
Ingyenes előadása kuriózumnak számít, márciusi programjában Nagybánya, Nagykároly, Pécs és Budapest mellett szerepelt Dunaújváros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában