összeállítás

2020.02.24. 17:00

A hétvége legolvasottabb hírei

Az alábbiakban közöljük azokat a cikkeket, amelyre a legtöbben kattintottak itt nálunk a duol.hu-n.

duol.hu

Bemutatjuk az Év Dunaújvárosi Vállalkozása díjjal kitüntetett cégeket

Hagyomány, hogy a helyi kamara a bálon adja át az Év Dunaújvárosi Vállalkozása díjakat három kategóriában, így volt ez idén is.

A Clasman Kft. kapta az Év Vállalkozása díjat ipari kategóriában.

A Reál-Száll Bt. a kereskedelmi-szolgáltató kategóriában kapott díjat, amelyet Kakas Antal ügyvezető vett át.

Szabó Istvánné üzletét, a nevét viselő Anna Pecsenyesütőjét nyolc éve nyitotta a piac Kenyérgyári úti sarkán, a modern szolgáltatóház részben. Vendégei követték korábbi, a piac belső részén lévő üzletéből. Hiszen már ott bizonyította minőség iránti elkötelezettségét. Ma már két üzletet visz egyedül, hiszen öt éve megnyitotta a volt laktanya területén Manna nevű üzletét is.

Körözött férfit fogtak Pusztaszabolcson

Az iváncsai körzeti megbízott igazoltatott Pusztaszabolcson reggel 7 óra körül egy 40 éves helybeli férfit, akiről megállapította, hogy ellene jármű önkényes elvétele miatt adtak ki korábban körözést. A férfit, elfogását és előállítását követően, gyanúsítottként hallgatták ki az adonyi nyomozók.

Változtak a tűzgyújtás szabályai

2020. január 22-én módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII.5.) BM rendelet szabadtéri tűzgyújtásra és az irányított égetésre vonatkozó szabályai.

A jó idő beköszöntével megkezdődnek a kerti munkálatok, egyre többen választanak szabadtéri programokat. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének legfőbb oka az emberi gondatlanság.

Emberölési kísérlet Dunaújvárosban

A Fejér megyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, amelyet egy újszentmargiti férfival szemben folytattak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított egy 40 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint 2019. szeptember 8-án este Dunaújvárosban, egy lépcsőház előterében szóváltásba keveredett barátnőjével, akit egy nála lévő összetört sörösüvegcsonkkal megsebesített.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Dunaföldváron

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombat este a dunaföldvári Dézsma soron. A balesethez a solti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói és a dunaföldvári önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet.

Kamarai bál: tizedszer is siker

Tíz éve rendezte meg először a vállalkozók bálját a városi kamara, amelynek legfontosabb szerepe a térség vállalkozói között az összetartozás érzésének erősítése egy kötetlen, ugyanakkor rangos, ünnepélyes esemény keretében.

Süssünk kenyeret? Nyugodtan. Higgyék el, érdemes kipróbálni

A mai világban még egy falusi kisboltban is akár fél tucat kenyér közül tudunk választani. Sőt, egy „igazi” szakboltban, vagy nagyobb áruházban még nagyobb bőség vár ránk. Ennek ellenére jól észrevehető kultusza ébredt a házi kenyérsütésnek is.

Menjünk vissza a gyökerekhez! Előszálláson olyan ügyes hölgyekre bukkantam, akik akár holnap délelőtt is el tudnák készíteni a „mindennapit”, villany és gáz nélkül egy búbos kemencében. Más kérdés, hogy ma már az egyszerűbb sütési módot választják. Persze, a bravúrszámukat az autentikus megoldások helyett a különleges tésztájukba rejtik…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában