Idénynyitó sárkányhajó-viadal

2018.01.30. 19:50

Negyedik helyen végzett a Dragon Steel SE legénysége

Janu­ár utolsó szombatján a százhalombattai uszodában rendezték meg az ötödik nyílt medencés sárkányhajó-bajnokságot, ahol az induló csapatok öt kategóriában adtak számot a téli felkészülés eredményességéről.

Gróf András

A Dragon Steel A és B csapata is szépen teljesített az idei első versenyen Fotó: amatőr felvétel

A dunaújvárosi Dragon Steel Sportegyesület versenyzői két csapattal neveztek a viadalra, amely a Magyar Sárkányhajó Szövetség idei első hivatalos bajnoki futamának számított. Vegyes csapataink (2 nő, 4 férfi) Dragon Steel A és B néven vágtak neki a megmérettetésnek.

Összesen negyvenhat legénység nézett farkasszemet egymással. Az összecsapások szinte percenként követték egymást. A nézők végig izgalmas, látványos vízi csatáknak lehettek tanúi. A dunaújvárosi csapatok a „profi” kategóriában szépen helytálltak a körbeveréses, kieséses küzdelemben. Ennél a típusú versenynél az győzhet, aki nagy tömeggel, erővel és állóképességgel bír. A csoportmérkőzések során a B csapatot nagyon erős, az elődöntőkbe is bejutó gárdákkal sorsolták össze, így nem sikerült továbbjutniuk.

A Dragon Steel A és B csapata is szépen teljesített az idei első versenyen
Fotó: amatőr felvétel

Az A csapat viszont szép és gyors győzelmeket aratott, és egyenes ágon bejutott az elődöntőbe. A harmadik helyért folyó csatában azonban az ellenfelek erősebbnek bizonyultak, így az újvárosiak végül a negyedik helyezést szerezték meg a kilenc profi vegyes csapatot felvonultató mezőnyben. A százhalombattai idénynyitó viadalon részt vevő dunaújvárosi versenyzők névsora a következő: Ábrahám Anna, Bordás Krisztina, Bruzsik László, Csontos Zsolt, Kádár Péter, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Prantner János, Rubicsné G. Lívia, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba, Varga Béla. A Dragon Steel SE vezetése a viadalt követően nagyon büszke volt a sportolóira, akiknek a következő medencés versenyük február 10-én Szavason lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában