Dunaferr – Liberty

2020.08.31. 12:30

Újabb tűz a vasműben

duol.hu

Értesüléseink szerint újabb porrobbanás volt a vasműben, amely következtében tűz keletkezett. A Fejér Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője, Farkas Bozsik Gábor részben megerősítette információnkat, és elmondta, hogy a múlt heti vasműben történt porrobbanás maradványainak elbontása közben kisebb tűz keletkezett a helyszínen, amit a létesítményi tűzoltók gyorsan eloltottak. Személyi sérülés nem történt.

Amint azt korábban megírtuk, lapunkhoz eljuttatott információk szerint 2020. augusztus 24-én, délelőtt 9 óra 20 perckor robbanás történt a Dunaferr Nagyolvasztó Gyáregység zsugorítóművének területén (az elektrosztatikus porleválasztó berendezésnél – a szerk.). Szűkszavú közleményben reagált akkor a vasmű is , megerősítve az üzemi baleset tényét, hozzátéve, hogy „a jelentős anyagi kárt okozó esemény kivizsgálása az előírások szerint megkezdődött”.

Valószínű e közben vagy ezt követően keletkezhetett az újabb tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!