A Dunaferr SE tornászának ezen a hét végén nem volt ellenfele

2019.06.03. 13:00

Kovács Zsófi két arannyal zárta a koperi világkupát

A szerenkénti döntők második napjával folytatódott vasárnap a szlovéniai világkupa. Az Európa-bajnoki ezüst­érmes olimpikon Kovács Zsófia kiválóan teljesített Koperben a tornászok világkupáján, és gerendán is aranyérmet nyert. Az újvárosi kiválóság szombaton fele­más korláton nem talált legyőzőre.

Jankó Árpád

Mint arról korábban lapunkban is olvashattak, a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia a koperi világkupán, a szerenkénti döntőkben felemás korláton és gerendán is a döntőbe jutott. A szombati kihívás. Az Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpikon Kovács Zsófia remekelt a tornászok koperi világkupáján a szerenkénti fináléban, felemás korláton ugyanis aranyérmet szerzett.

Gerendán is remekelt a dunaújvárosi klasszis tornász
Fotó: DH

A nőknél a Dunaferr SE versenyzője, Kovács Zsófia 14,000 pontszámmal toronymagasan megnyerte a fele­más korlát döntőjét.

Zsófi így nyilatkozott a finálé után: – Nagyon örülök az első helyemnek. Amit elterveztem, sikerült megcsinálnom, bár úgy érzem, voltak kisebb hibák a gyakorlatomban, ezzel együtt boldog vagyok az aranyéremmel.

Vasárnap pedig jött a gerenda, amely egy újabb aranyérmet hozott. A verseny zárónapján a Dunaferr SE tornásza gerendán volt érdekelt. Kovács Zsófia remekül tornázott, 13,200 pontot kapott gyakorlatára, amellyel a legjobbnak bizonyult, így a fele­más korlát után gerendán sem talált legyőzőre, és végül két aranyéremmel zárta a koperi megmérettetést.

Mindez több mint biztató a következő versenyek előtt.

A tréner kérése

Kovács Zsófia edzője, Trenka János úgy bocsátotta útra versenyzőjét, hogy két szép gyakorlatot szeretne látni tőle: „A világkupát megelőzően azt mondtam, hogy két jó gyakorlatot szeretnék látni Zsófitól, nos ez maximálisan megvalósult. Tényleg elégedett vagyok vele, hiszen mindkét szeren, gerendán és felemás korláton is megcsinálta azt, amit tudott, ezzel két első helyet szerzett. Innentől kezdve nincs más hátra, bízom a következő két jó gyakorlatában.”

Trenka végül ismét örülhetett, hiszen Zsófia négy remek gyakorlattal zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában