Sport

2012.05.31. 17:04

Öröm és némi csalódás az Eb-n

Dunaújváros - Felemás érzésekkel tekint vissza a debreceni úszó Európa-bajnokságra a Dunaferr-DVSI két versenyzője, Balog Gábor és Takács Kriszitán. Akik hétfőtől már az olimpiára készülnek.

Gallai Péter

Balog Gábor teljesítette, amiért elindult, 200 háton olimpiai szintet úszott:

- Az csak ráadás volt, hogy a döntőbe is bekerültem, ahol már nem tudtam annyira koncentrálni. Előző éjjel nem sokat aludtam, az utolsó tizenöt méteren pedig nekimentem a kötélnek, így lettem nyolcadik. Reálisan az ötödik-hatodik helyen zárhattam volna, de egyáltalán nem bánkódom. Amióta Dunaújvárosban edzek, csak az lebegett a szemem előtt, hogy középdöntő és A-szint. Néha bevillant a fejembe, hogy túl messze vagyok tőle, de sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy második olimpiámra készülhetek. 2008-ban, tizennyolc évesen amolyan jutalom volt a szereplés, amikor senki nem várt tőlem semmit. Most már teljesen más a képlet, Londonban a középdöntőt, a tizenhat közé jutást tűztem ki célul. Hétfőig pihenőt kaptam, addig  megyek a barátokkal horgászni, sütögetni, meg az új hobbinak, a sárkányeregetésnek is hódolhatok. Utána az olimpiáról szól minden.

Takács Krisztián legerősebb számában ötven gyorson kilencedik lett, százon nem tudta megúszni az A-szintet. A gyorsváltóval hatodik lett: - Úgy látszik, ebben az időszakban valamiért "nem tudok" úszni, tavaly és tavalyelőtt is volt ilyenkor versenyem, akkor sem ment. Na, de komolyra fordítva: ötven gyorson még most sem nagyon tudom, mi történt, vagy miben hibáztam. A medencében úgy éreztem jól megy minden, de a parton állók is, így edzőm, Berzlánovits Éva sem látott hibát. A videót visszanézve a rajttal sem volt gond, és a forduló is jól jött ki. Lehet furcsán hangzik, de értelmes magyarázatot nem tudok adni. Mondjuk ez az ötven gyors, ahol az a francia, aki a világ második legjobb idejével nyert, nincs ott az olimpián.

Krisztiánt leginkább az bosszantja, hogy délután századra annyit ment, mint reggel. Persze, az is csalódás, hogy nem jutott  a fináléba, ahol inkább lett volna tizenharmadik, mint ismét az éppen lemaradó kilencedik: - Hétfőig pihenő, majd előre az olimpiára,  az év fő versenyére, s azt mondom: inkább legyek Eb-kilencedik, mint ne szerepeljek Londonban. Száz gyorssal már nem próbálkozom, ellenben a váltóval minden jel szerint indulhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!