Hirdetés

2023.11.21. 13:37

Hogyan biztosítsuk a gyerekek biztonságát télen szórakozás közben?

Az időhiány gyakran egyfajta rutint és stagnálást diktál a családi életben. Jól tudjuk, hány órát kell a szakmai és otthoni munkára szánnunk, elvégre a mosás, vasalás „nem megy magától”. A gyerekek enni akarnak, be kell vásárolni, vacsorát kell készíteni, étkezés után egy kicsit kitakarítani, és eltűnik a nap, különösen télen, amikor nagyon korán sötétedik. És akkor még hol van a játék? A gyerekek téli játékai különös éberséget igényelnek a szülőktől. Míg a gyerekek gondtalanul töltik idejüket, a felnőttek a biztonságukért aggódnak. Mit tegyünk, hogy a szórakozás ne betegséggel vagy sérüléssel végződjön?

PR cikk

Fotó: pixabay.com

Megfelelő ruházat

Télen kulcsfontosságú a gyermek megfelelő öltöztetése, főleg, ha hosszabb időn keresztül tartó, kültéri aktivitásban vesz részt. A szülők nagy gondot fordítanak arra vonatkozóan, hogy ne fázzon meg a poronty, de a túlmelegedés sem kívánatos. Ezért a téli ruházatot ajánlott mind a hőmérséklethez, mind a testmozgás intenzitásához hozzáigazítani. Ha gyermekünk szánkózni, korcsolyázni indul, vagy hóembert fog építeni az udvaron, a legjobb, ha rétegesen öltöztetjük fel. Ha a kicsi túlmelegszik, mindig leveheti valamelyik ruhadarabot. Természetesen a sál, a sapka és a vízálló kesztyű kötelező. A lejtőkhöz kalibrált ruhák összeállítása természetesen már egy teljesen más, speciális tematika, amiben óriási segítséget nyújthat a téli sportok a Sportano üzletben link, amit most egy klikkeléssel fel is fedezhettek! Érdemes befektetni a megfelelő lábbeli, téli ruházat és kiegészítők alternatíváiba, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a gyermeket biztonságban tudhassuk a téli szórakozás közben. A téli tevékenységhez és a gyermek életkorának megfelelően válasszunk.

Fotó: pixabay.com 

Jól megválasztott felszerelés

Legyen szó síelésről, szánkózásról vagy korcsolyázásról, nagyon fontos a megfelelő felszerelés kiválasztása. Míg a szülők nagy jelentőséget tulajdonítanak a gyerekeknek történő sílécek és sícipők kiválasztásának, addig a korcsolyák, a szánkók és más gyermekkiegészítők témája már nem annyira fontos számukra. Pedig igenis figyelembe kell venni, hogy a szánkót a gyermek életkorához és méretéhez tanácsos igazítani. A kisgyermekek számára készült termékeknek kényelmes háttámlával kell rendelkezniük, aminek köszönhetően minimálisra korlátozódik a leesés veszélye. A korcsolya választást is alaposan meg kell fontolni – a Sportano ebben a témában is készséggel áll a kedves érdeklődők rendelkezésre.

Emlékezzünk a védelemre!

Ha a gyermek először megy szánkózni vagy korcsolyázni, jó ötlet lehet könyök- és térdvédőt viselnie. Könnyen eleshet a jégen és a hóban, miért kockáztatnánk a karcolásokat és a zúzódásokat? Ennek köszönhetően a kisgyermek valóban a játékra koncentrálhat. Szeretnénk emlékeztetni arra is, hogy a gyerekeknek síeléskor kötelezően bukósisakot kell viselniük. És ez még mindig nem minden! Télen emlékezni kell a csemeték bőrvédelmére is. A hóról visszaverődő napsugarak égési sérüléseket okozhatnak. Ezért jó ötlet magas fényvédő szűrővel ellátott, gyermekek számára dedikált krémeket használni.

Ha a gyermek hazaér a hóban való játék után, hazatérés után mindig melegítsük fel megfelelően. A legnépszerűbb módszer az, ha meleg italt vagy illóolajos fürdőt biztosítunk számára. De az első lépés, hogy szabadítsuk meg a vizes ruháitól!

(SZPONZORÁLT CIKK / REKLÁM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában