Szponzorált tartalom

2021.02.17. 10:28

Különbségek női és férfi karikagyűrűk között

Amikor karikagyűrű-választásra kerül a sor, a többségnek konkrét elképzelése van, de az sem ritka, hogy mindenféle téves elképzelésekkel indul neki az útnak.

Az egyik leggyakoribb, miszerint vannak gyűrűtípusok, amik csak férfiasak, míg mások teljesen nőiesek. Szerencsére a karikagyűrűk jelentős része uniszex, így mindenkinek jól állnak. Ismerjük meg őket közelebbről.

Számít a vastagság

A karikagyűrűk úgy készülnek, hogy minden korosztály és mindkét nem számára hordhatóak legyenek. Persze azt sem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bizonyos típusokat a nők sokkal jobban preferálnak, mint a férfiak és fordítva. Hiszen míg a nők többsége él-hal a csillogásért, addig a férfiak nem rajonganak azért, hogy az ujjukra fényes vagy épp csillogó gyűrű kerüljön. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

A férfiak többsége a 6 milliméter szélességű karikagyűrűt preferálja, míg ugyanez a szám a nőknél 4 milliméter. Természetesen ez nincs kőbe vésve, hiszen a méretek férfi karika esetében 4-12 milliméterig, nőkénél 2 és 8 milliméter közé tehetők. Egyrészt az ideális karikagyűrű kiválasztása maximálisan szubjektív. Ettől függetlenül nagyon fontos, hogy azt tudjuk, hogy az árat nagyban befolyásolja ez a méret, így ha inkább olcsó karikagyűrűt szeretnétek, akkor érdemesebb az átlagos méretű szélességgel kezdeni a válogatást. Minél vastagabb egy karikagyűrű, annál több anyagot igényel, és ebből kifolyólag drágább is lesz.

Csillogás és drágakövek

Ahogy említettük, a férfiaknak csak igen kis része rajong a csillogó karikákért, így inkább a mattabb verzió mellett teszik le a voksukat, hiszen a csillogó feltűnő. Ezzel szemben a nők esetében ez egyáltalán nem okoz problémát, hiszen szeretnek dicsekedni azzal az ékszerrel, amit egy életen át fognak viselni.

Ami mostanában egyre többet fordul elő, az az, hogy a vőlegények is egyre többen keresik a különböző drágakövekkel ékesített darabokat. Persze nem olyanra kell gondolni, ami tele van csillogó kis gyémántokkal, de ha van benne egy kis fekete vagy barna kő, az már a legtöbb férfinál a belefér kategóriába esik.

Női vonalon persze minél csillogóbb, annál jobb, így a kövek száma bármennyi lehet. Sőt az egyik legnépszerűbb variáció, amikor a kövek végigfutnak az egész gyűrűn, ami biztos csillogást garantál, akármerre is forduljon a karika.

Persze a gyűrű kiválasztása minden esetben tökéletesen egyéni szempontokon szokott alapulni, így nehéz megjósolni, hogy egyik másik pár esetében mi lesz a tökéletes. Ha nektek az ár is számít, akkor érdemes körülnézni a Gyűrűguru weboldalán, mert amellett, hogy csodaszép karikákat találtok, elég jó áron is vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában