szponzorált tartalom

2020.07.20. 13:43

 Hogyan kezelhetőek a “munkás kezek”?

Sokan vannak, akiknek bizony “meglátszik” a munka a kezükön. Ezek az emberek általában valamilyen fizikai munkát végeznek, amely sajnos nemcsak a kezek esztétikájára, de az egészségére is kihathat. A kellemetlen tünetek néha már egyenesen fájdalommal is járhatnak. A következő pár sorban arról olvashatsz, hogyan kezelhetőek a munkás kezek szteroidok nélkül.

Munkás kezek állapota

Az ipari munkások, a mezőgazdaságban dolgozók, sőt, még az otthonukban túl sokat kertészkedők keze is megviselt lehet egy idő után. Ennek pedig az eredménye sokszor fájdalmas lehet. A kezünkön lévő bőr ugyanis erősen megvastagodhat, kirepedezhet, berepedezhet, sőt sokszor megesik az is, hogy begyullad vagy hámlik. Ezek a bőrtünetek megkeseríthetik mindennapjainkat, hiszen gyakorlatilag a munka még ennyire sem bírható, ha pont azon testrészünk fáj, amivel dolgozunk. A kétkezi munkának sokszor nagy az ára, éppen ezért fontos, hogy a “munkás kezek” megfelelő kezelésben részesüljenek.

Hogyan kezelhető a munkás kéz?

Sajnos, ebben az esetben nem mindenkinek adatik meg, hogy más típusú munka után nézzen, így a probléma gyökere sokszor nem kezelt. Azonban szerencsére akadnak olyan speciális készítmények, amelyekkel mérsékelhetőek a tünetek.

Gyakori például a citrusos, frissítő illatú krémek alkalmazása kezelés céljából. Ezek magas ureum- és tejsavtartalmuknak köszönhetően oldják az elhalt, megvastagodott bőrfelszínt. Ráadásul olyan mélytápláló anyagokat tartalmaznak, amelyek “zsírozzák” a bőr legmélyebb lipidrétegeit is. Rendszeres alkalmazásuk lehetővé teszi, hogy a bőr megújuljon.

A Dr. Hertelendy csomagajánlatai között mindenféle betegségre, kellemetlen tünetre találhatsz megoldást, így a “munkás kezek” miatt sem kell aggódnod!

Munkás kezek kezelőcsomag

Ahogy olvashattad, munkás kezek esetében a legfontosabb feladat az elhalt és megvastagodott bőr hámlasztása, regenerálása. Ebben segíthet a munkás kezek kezelőcsomag, ami tartalmaz 1 db ekcéma S.O.S krémet, 1 db munkáskezek levendulás éjszakai krémet, 1 db levendulás kesztyű krémet és 1 db citromos kesztyű krémet.

A csomagtól elvárható a regeráció, azonban lényeges, hogy a tünetek megszűnését követően is folyamatosan ápoljuk a bőrt, mert a bőr kiszáradása esetén ki is újulhatnak a tünetek.

Hogyan használjam a csomagot a kezelés során?

Az ekcémakrémből naponta ajánlott felvinni a megvastagodott bőrfelszínre, általában reggel és délután.

Napközben kitűnően alkalmazható a kesztyű krém, ami óvja a bőrt a kiszáradástól, és védőbevonatot képez a felszínén.

Éjszakára pedig ajánlott a Munkás kezek éjszakai kenőcs használata, amelynek bőrpuhító összetevői leoldják az elhalt hámréteget, és összehúzzák a berepedezett, sebes bőrt.

Mielőtt alkalmaznád! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában