szponzorált tartalom

2020.01.15. 11:04

Sugárvédelmi ajtók a maximális biztonság garantálása érdekében

A sugárvédelmi ajtók felszerelése elengedhetetlen az olyan területeken, ahol az emberekre és állatokra káros hatással bíró sugarakkal dolgoznak. A sugárvédelmi ajtókat általában kórházakban, gyógyszerészeti laboratóriumokban, illetve különböző ipari komplexumokban és fogorvosi rendelőkben is használják. Az ajtók segítségével tökéletesen biztosítható minden ott tartózkodó számára a szakszerű, jogszabályok által előírt védelem.

Melyek a biztonságos sugárvédelmi ajtók legfőbb ismérvei?

A sugárzásnak teljes mértékben ellenálló ajtók úgynevezett ólombetéttel rendelkeznek, amely megakadályozza a káros sugarak átjutását a külső környezetbe. Az ajtókeretet is ólombetéttel szükséges ellátni, hogy a sugárzás soha ne jusson át a nem kívánt helyekre. A sugárvédelmi ajtókat tekintve léteznek automatikus és kézi vezérlésű típusok is, így mindig az egyedi igények alapján lehet választani.

Sok esetben szükség van légmentes záródásra is hiszen egy adott helyiségből egyáltalán nem szivároghatnak ki más káros anyagok sem. A felület higiénikussága szintén nélkülözhetetlen, hogy a különböző fertőzések és kemikáliák véletlenül se jussanak ki a tiszta levegőbe. Így a dolgozó személyzet biztonsága szakszerűen megóvható. Ha maximálisan biztonságos és szakszerű ajtók iránt érdeklődik, tekintse meg a record kínálatában elérhető sugárvédelmi ajtókat.

A record CLEAN K1-A és K2-A sugárvédelmi ajtók előnyei

A hermetikusan záródó sugárvédelmi ajtók olyan speciális futósínnel és padlóvezetővel rendelkeznek, melynek köszönhetően az ajtólap(ok) nem csak oldalirányba mozog(nak), hanem függőlegesen és a fal irányába is elmozdulnak ~ 5-7 mm-t. Így csukott állapotban az ajtólap felületén kialakított speciális tömítőgumik hatékonyan tudják lezárni az ajtólap és a falfelület, valamint a padló és az ajtószárny alatt meglévő, úgynevezett működési hézagokat.

Az alsó tömítés szabályozhatóságának köszönhetően a talaj szintkülönbségének kiegyenlítése is megoldható egy adott tartományon belül. Az alapmodell alakíthatósága miatt számos különböző, speciális feladatokra alkalmazandó típus rendelhető. Az egyedi igények felmérését követően az ajtók egyedi elvárások alapján módosíthatók. A sugárvédelmi ajtók rendelhetők betekintő nyílással is, amelyek a kívánt követelményeknek maradéktalanul megfelelnek.

A sugárvédelmi ajtók lehetnek egyoldali, vagy kétoldali tolóajtók is, és választhatók akár a standard (0,5 – 2 mm), akár egyedi méretezésű ólom egyenértékekkel. Érdemes tehát a sugárvédelem esetében is tolajtó kivitelre gondolni, hogy a jelenlévők biztonsága mellett a kényelem és praktikum is garantált legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában