Szponzorált tartalom

2019.11.06. 14:12

4 kiegészítő, amivel garantált a hipszter hangulat a lakásban

Vannak olyan trendek, amelyeket nehéz megkerülni. Van, ami tetszik, van, ami nem. Van, amit imádunk és van, ami idegesít. Egy biztos, a hipszter trendvonat mellett nehéz elmenni, de nem is kell!

Ráadásul még ma is tartja magát, még mindig, 2019-ben is. Bár elsősorban a hipszter stílus az öltözködésben, a divatban tarol(t), van olyan eleme az egész életérzésnek, amely a lakásban is megjelenik, mint stílus, mint dekorációs megoldás.

Fényfüzér

Egy klasszikus, kicsi vagy nagy égős, fehér fényű fényfüzér nélkülözhetetlen, azaz semmiképpen sem hiányozhat egy hipszter hangulatú lakásból. Ez egy olyan lakberendezési elem, amely valójában bármilyen otthonban megállja a helyét. Feltehetjük a falra, rá tehetjük a szekrény tetejére vagy egy polcra, de akár egy a falon éktelenkedő fűtéscsövet is körbe tekerhetünk vele. Sőt, a függöny elé és mögé is tehetjük.

A lényeg, hogy ez az a hangulatvilágítás, ami egyszerre meghitt és menő hangulatot képes teremteni. Kerülhet bentre a beltéri fényfüzér, az erkélyre vagy a balkonra pedig válasszunk kültéri égősort.

Karácsony közeledtével a színes égősornak vagy fényfüzérnek is helye lehet már a lakásban. Fontos, hogy a fényfüzért nem szabad túl tolni, nem kell mindenhova tenni, nem szabad, hogy túl sok legyen, ne dominálja túl a teret, így lehetünk biztosak abban, hogy nem lesz tőle túlságosan „romantikus” a hangulat, hanem inkább a cool faktort erősíti!

Minden, ami természetes

Egy hipszter lakásban rengeteg növény van, könnyező pálmával van rogyásig pakolva a lakás, vagy menő kokedamaval, esetleg pozsgásokkal - izgalmasabbnál izgalmasabb kaspókban. Beton kaspó vagy bármilyen geometrikus mintával tarkított darab megállja a helyét, sőt egyenesen feldobja a teret. Színt is lehet belevinni, bátran válasszunk neon hatású darabokat is.

A sok zöld növény minden hipszter otthon elengedhetetlen kiegészítője

Mindemellett minél több természetes, igazi fa kapjon helyet a lakásban. Farönk, ami éjjeli szekrényként működik, fa polcok, képkeret – bármi, ami fából készül, csak jól mutathat a lakásban. Egy álomfogó, bár nem fából készül, de tollak díszítik, mindig mehet az ágy fölé.

Bakelit lemezjátszó

A lemezjátszó sokadik virágzásának lehetünk még mindig szemtanúi szerencsére. Presztízs kérdés ma már, hogy egy zenész vagy zenekar kiadja-e az albumát bakeliten is. Ráadásul a régi, old school klasszikusoknak is muszáj meglenniük vinyl hordozón is.

Ezért a lemezjátszó sem hiányozhat egy hipszter otthonból. Minél inkább vintage darabról van szó, annál jobb. A legmenőbb, ha a szülők működő képes lemezjátszója kerül be a lakásba, persze a hangzásra nagyon oda kell figyelni, ezért a legjobb hangfalak dukálnak hozzá.

Bakelittel a hipszter életérzésért

Poszterek, plakátok, printek

Még egy nagy lakberendezési kategória, ami nem hiányozhat egy hipszter stílusú otthonból, azok a különböző poszterek, printek és plakátok. Bármi, aminek mondanivalója van, ami minket tükröz, az mehet a falra. Jó, ha kortárs vagy pop kultúra fontos részét képező printek is kikerülnek, de mindenképp olyanok, amelyekkel tudunk azonosulni.

Természetesen minél több ilyen képünk van a falon a felakasztott bicikli mellett, annál jobb. Lehetőleg mindegyik stílusos keretbe kerüljön, a fehérre vagy feketére pácolt és natúr színű fa keret az, amibe illik tenni őket, majd felrakni a polcra, vagy a földön neki támasztani a falnak (nem mindig felakasztani!). Lehetőség szerint a menő magazinok vagy könyvek mellé, amire rátesszük a vastag, fekete keretes szemüvegünket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában