szponzorált tartalom

2018.09.13. 13:19

Last minute nyaraláshoz last minute kölcsönök (szponzorált tartalom)

Ha esetleg átmenetileg pénzszűkében vagyunk, nem kell lemondanunk egy kis utazásról. Ha gondosan választunk kölcsönt, fedezni tudjuk a felmerülő költségeket, és a későbbiekben rendezzük a tartozásunkat.

Nagyon kedvező ajánlatokat is kifoghatunk

Akár még szeptemberben is megfelelőek az időjárási körülmények, hogy kihasználjuk az akciós nyaralásokat, mert utána következik az év azon fele, amikor le kell mondanunk a fürdőzős vakációról. Illetve, ha külföldre megyünk ilyen célból, akkor – késő ősszel, télen – távolra kell utaznunk, magasabb költségen.

A last minute utak kitűnő lehetőséget kínálnak: az utazásszervezőknek fontos a kihasználtság, így az üres helyeket akár 40-45 százalékos kedvezménnyel is kínálják az eredeti listaárhoz képest. Például – egy jellemző ajánlatot nézve – Krétára egy hétre elutazhatunk félpanzióval, repülővel akár 50-70 százalékkal olcsóbban, ha a járulékos költségeket nem számítjuk. Némileg drágábbak, de főszezonon kívül akciósan szintén elérhető árúak az all inclusive ajánlatok.

Érdemes figyelembe venni, hogy ma már néha a belföldi nyaralás olcsóbb, mint a külföldi. Akár egy hetes görögországi utazás kevesebbe is kerülhet, mint ugyanennyi idő a Balatonon.

Az akciós utakra nem jellemző a rugalmasság

Ha ezt meg tudjuk oldani, például ki tudunk venni rugalmasan szabadságot, akkor érdemes kihasználni a last minute ajánlatokat. Amennyiben esetleg az anyagi lehetőségeink nem tennék lehetővé, hogy a megtakarításunkból fedezzük az utazást, rendelkezésünkre áll a személyi kölcsön. A jelenlegi kedvező ajánlatok kitűnő opciót jelentenek a költségek fedezésére.

Pár dologra figyeljünk oda, ha kölcsönből oldanánk meg a kedvezményes nyaralást. Olyan utazási ajánlatot, amelyek csaknem azonnali indulást feltételeznek, nem tudunk banki megoldással kivitelezni. Amennyiben szabad felhasználású személyi kölcsönért folyamodunk, annak átfutási ideje hosszabb ideig eltarthat.

Ez azt eredményezi, hogy 1-200 százezres utazást kevésbé érdemes kölcsönből fedezni, mint egy komolyabb nyaralást.

Általában a bankoknál minimum 100 ezer forintot lehet felvenni. Ez két személynek elegendő nagyjából egy hetes nyaralásra, minden költséggel együtt.

Ha egy család szeretne egy hétre kikapcsolódni – egy nem kimondottan drága külföldi nyaralóhelyen vagy belföldön -, érdemes szélesebb keretösszeggel, megközelítőleg 200 ezer forinttal számolni.

Egy távolabbi utazáshoz már 5-800 000 ezer forintot érdemes felvenni. Sose becsüljük alá a költségeket, a váratlan és költséges kellemetlen meglepetésekre – mint például baleset, lopás – nem árt egy külföldi nyaralás esetén biztosítást kötni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában