Vajdaság

2023.09.03. 15:57

Ismeretlen tettesek rongáltak magyar nyelvű feliratokat Szabadkán

Palics bejáratánál és a békovai körforgalomnál is megrongálták a kicsivel több mint két hónapja elhelyezett, Szabadka község nevét jelző magyar feliratokat – közölte a Délhír és a Magyar Szó alapján a Magyar Nemzet

MW

Megrongált „felirat” a vajdasági Szabadkán

Forrás: A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége/Facebook

„Tolerancia, elfogadás, történelmi barátság, hetedhét országra szóló jó kapcsolatok… S mindez egy friss képen… S nem lepődik meg senki, mert nálunk már több mint száz éve ezt jelenti az az állítólagos tolerancia…” 

– írta Világos Miklós atya, a moholi Szent György-plébánia plébánosa a Facebook-bejegyzésében.

 Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) is elítélte a brutalitást, Facebook-bejegyzésükben reagáltak a történtekre. Azt írták:

Sajnálattal közöljük, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen tettesek  megrongálták, apró darabokra verték szét  a Palics bejáratánál lévő, Szabadka község nevét jelző feliratot. A VMDK a legerélyesebben elítéli ezt a vandál cselekedetet, és követeli a rendőrségtől, illetve az ügyészségtől, hogy  kerítse elő az elkövetőket, és példaértékű büntetést szabjon ki rájuk.

Szabadka város vezetőitől azt kérte a VMDK, ítélje el ezt a szégyenteljes cselekedetet, és tegyenek meg mindent a felirat azonnali helyreállításáért.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában