Kárpátaljai emlékek

2019.02.18. 11:00

Családias hangulatú vetítés volt Venyimen

Vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartott február 15-én, pénteken Nagyvenyimen a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár emeleti galériájában az Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület.

Horváth László

Az esemény a Kultúrházak éjjel-nappal 2019-es országos rendezvénysorozathoz kapcsolódott az Erdőjárókkal Kárpátalján – a magyar táj és építészeti örökségünk címmel.

A rendezvényen Németh László túravezető a 2012-es, hétnapos kárpátaljai útjuk legérdekesebb képeit és élményeit osztotta meg az érdeklődőkkel. A családias hangulatú programon megismerhettük Beregszász és környéke, Csetfalva, Tiszaújlak, Nagyszőlős nevezetességeit és a Perényi kastélyt is. Gyalogtúrájuk nyomán bepillantást kaphattunk a Máramarosi havasok természeti és kulturális szépségeibe. Megnézhettük a Fehér- és Fekete-Tisza találkozását. Útjuk során ellátogattak Técső központjába.

Németh László túravezető Kárpátalja különlegességeit mutatta be fényképein
Fotó: Horváth László

Munkácson is voltak

Megnézték a Szinevéri-tavat, és körbe is járták. Útvonalukon Vereckei-hágó, régi országút, emlékmű, Korna, gázállomás, Kanorafalu, Volóc, Oleg-vendégháza is szerepelt, közel 15 km-es távval. Munkácson a vár és múzeuma, főtemplom, Rákóczi-kastély, Fő utca, Ungváron szintén vár és múzeuma, görögkatolikus székesegyház, skanzen volt a látnivaló. Az utolsó napon Nevicke várához kirándultak, majd Rónafüred egyik „csán”-jában áztatták magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában