Hírek

2015.11.16. 18:09

Együtt jót cselekedni, hitet adni

Dunaföldvár – Szombaton tizenhetedik alkalommal rendezte meg jótékonysági Szent Erzsébet bálját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári csoportja. A bálon civil szervezetek tagjai, baráti társaságok, családok vettek részt. Elfogadta a meghívást a Dél-Dunántúli Régió máltásainak egy pécsi csoportja ifj. Csonka Pál vezetésével.

L. Mészáros Irma

A bál kulturálisprogramjából nem hiányozhatotta néptáncosok és a mazsorettekprodukciója Fotó: Zsedrovits Enikő

Négyfős küldöttség érkezett a németországi Niederaichbachból. A földváriakkal töltötte az estét Tállay Ferenc, a Máltai Szeretetszolgálat külkapcsolatokért felelős nyugdíjas szakembere, a földváriak nagy patronálója; Lengyel Zsolt, a városban működő Pannonia Ethanol Zrt. kereskedelmi igazgatója, Jendrolovits Gábor, az erdélyi adományosztó Mikulás-túrák fő szervezője, valamint Várkonyi Zsolt, a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató főszerkesztője és sokan, akik az év során segítették, támogatták a szeretetszolgálat tevékenységét. Jákli Viktor , a dunaföldvári csoport vezetője először megemlékezett a nemrég elhunyt Várady Jánosról, a város egykori nyitott és befogadó plébánosáról, aki annak idején a szeretetszolgálat létrejöttén bábáskodott; illetve Takács Zoltán képviselőről, a Tolna megyei önkormányzat tagjától, aki támogatta a csoportot, s több alkalommal elkísérte őket Niederaichbachba, a német máltai testvérszervezethez.

A település polgármestere, HorváthZsolt megnyitóbeszédében elmondta,hogy rendkívül nagyra becsülia szeretetszolgálat áldozatos,közel húsz évre visszanyúlómunkáját

Emlékük előtt néma felállással is tisztelegtek. A vezető beszámolt az év legfontosabb programjairól, a zarándoklatokról, rendezvényekről és az adományokról. Köszöntötte a jelenlévőket ifj. Csonka Pál régióvezető és Horváth Zsolt polgármester is. A városvezető szerint máltásnak lenni annyit jelent: barátkozni, segíteni és hitet adni, együtt jót cselekedni. A vacsora előtti műsorban a Löfan Mazsorett és az Ördögszekér Táncegyesület tagjai léptek fel. A résztvevők a belépő- és tombolajegy megvásárlásával támogatták a szervezetet. A tombolatárgyakat és utalványokat a helyi vállalkozók, illetve a jelenlévő vendégek adták össze. A bálozók licitálhattak a helyi képzőművészek által felajánlott alkotásokra, csak ezzel több mint háromszáztízezer forint jött össze. A háromszázhetven főre terített asztaloknál disznótoros finomságokat fogyaszthattak a vendégek. Majd hajnalig tartott a tánc, a palotabozsoki Schütz zenekar játszotta a talpalávalót.

A helyi máltai csoport tagjai ismét bizonyították, hogy remek szervezők, jó vendéglátók, akik fontosnak tartják a közösségépítést. Ezzel a jótékonysági bállal nem csak kellemes szórakozási lehetőséget teremtettek, de majd a rászorulókat is szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!