Hírek

2013.06.13. 05:41

Továbbra is előzetesben a fegyveres ékszerrablás gyanúsítottjai

A hónap végéig biztosan előzetes letartóztatásban marad T. Géza és P. János a márciusi zálogházi rablás két gyanúsítottja. Még nyomoznak az ügyben.

Szabó Szabolcs

Március 25-én két maszkos férfi kirabolta Dunaújvárosban a Piac téren található zálogházat. A megyei és a dunaújvárosi nyomozók a TEK műveleti egységeinek segítségével másnap el is fogták P. Jánost, az ügy egyik gyanúsítottját másnap reggel a Barátság városrészben. Feltételezett társa ellen elfogatóparancsot adott ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A március 28-án estére megszervezett akció előtt nem sokkal nem sokkal T. Géza önként feladta magát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.

 

Az elrabolt és megkerült zálogházi kollekció – közel 11 milliót ér (Fotó: FMRFK)



A gyanúsítottakat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra szállították, ahol a nyomozók fegyveres rablás elkövetésének gyanújával hallgatták ki a két férfit. Akiket előzetes letartóztatásba is helyeztek a kihallgatás után. Információink szerint T. Géza sokáig tagadta, hogy részt vett volna a rablásban.

Jászberényiné dr. Király Teodóra a megyei főügyészség sajtószóvivője a DH megkeresésére közölte: – P. János és T. Géza előzetes letartóztatását a szökés veszélyére, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésére hivatkozással a Székesfehérvári Járásbíróság további két hónappal, 2013. június végéig meghosszabbította. Jelenleg a nyomozás még folyik, a szakértői bizonyítások zajlanak az ügyben. A két feltételezett elkövető tehát a hónap végéig biztosan rács mögött marad, ám nem kizárt, hogy meghosszabbítját előzetes letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!