Hírek

2013.03.28. 13:42

Zálogházi rablás: előzetesben P. János - 11 millió forint értékben raboltak

Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön a tizenegy millió forint értékben elkövetett hétfői ékszerrablás egyik gyanúsítottját, P. Jánost. Temesvári Gézát továbbra is keresi a rendőrség.

Szabó Szabolcs

A Fejér Megyei Főügyészség indítványára csütörtökön délelőtt előzetes eltartóztatásba helyezte a hétfőn délután elkövetett zálogházi rablás egyik gyanúsítottját, P. Jánost a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája – tájékoztatta a DH-t dr. Boda Orsolya, a Székesfehérvári Törvényszék sajtószóvivője.

Az elkövetők fegyvernek látszó tárggyal rontottak be a zálogházba 16 óra előtt néhány perccel, a földre parancsolták az üzlet alkalmazottait, majd a vitrineket betörve 11 millió forint értékben vittek el aranyékszereket. Boda Orsolya a DH-nak elmondta: a bűncselekmény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Az ellopott zsákmány egy részét már megtalálta a rendőrség.

Boda Orsolya hozzátette: a Járásbíróság nyomozási bírája azért döntött P. János előzetes letartóztatása mellett, mert megalapozottnak látta az elrejtőzés, a szökés veszélyét, valamint a másik, még keresett gyanúsítottal történő összebeszélés, valamint a lehetséges tanúk befolyásolásának lehetőségét.

A döntés jogerős, a gyanúsított meghallgatása során semmilyen nyilatkozatot nem tett az üggyel kapcsolatban.

Mint említettük, a hétfői rablásból származó, tizenegy millió forint összértékű zsákmány egy részét már megtalálta a rendőrség, a többit még keresik a nyomozók és továbbra is érvényben van az elfogatóparancs Temesvári Géza ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!